Slavná robotí strategie BattleTech se vrátí s pomocí Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Slavná robotí strategie BattleTech se vrátí s pomocí Kickstarteru

30. 7. 2015 11:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Kolika z vás se vžene do koutku oka slza při vzpomínce na BattleTech? Strategickou deskovku, v níž jste v roli pilota řídili obrovské mechy, vybavovali je nejrůznějšími zbraněmi, řešili přehřívání reaktoru, chlazení, výbuchy munice apod? Jsem si jist, že málo vás nebude, tím spíše, že hra vyšla v českém překladu. BattleTech se dočkal v minulosti několika zpracování ve formě série MechWarrior a MechCommander, ale nyní hlásí návrat. Tedy snad návrat, protože se nejprve vydá na Kickstarter, kde se pokusí se svým projektem uspět.

Osobně ale nemám mnoho obav, že by neuspěl, protože hru bude vyvíjet tým Harebrained Schemes, tvůrci Shadowrun Returns, Shadowrun: Dragonfall a Shadowrun: Hong Kong, s nímž na Kickstarteru zabodovali na jedničku. Není náhodou, že hru oživuje právě toto studio. Vždyť jej založil a vede Jordan Weisman, který stál u zrodu jak BattleTechu, tak Shadowrunu a de facto se tak jen vrací ke svým designérským kořenům.

I díky tomu se nový BattleTech nevydá do nějaké žánrové džungle, ale zůstane na poli tahové strategie, jíž od začátku je. Studia ale slibuje, že tahovou strategii bude doplňovat správa pilotů a mechů v rámci kampaně, která zajistí dostatek RPG prvků, abyste neměli jen pocit, že hrajete scénáře s mechy bez duše a individuality.

Jelikož si Harebrained Schemes na Kickstarter věří, mohou si dovolit i toto oznámení s předstihem. Do vod crowdfundingu se totiž vydají až na podzim tohoto roku. Prvními podporovateli se tak budou moci stát návštěvníci GenConu, kde se studio pravidelně objevuje. Vzhledem k tomu, že u hry bude stát jeden z jejích dvou designérů, jsem si celkem jistý, že herní BattleTech vyjde. Teď tedy zbývá jen čekat na podzim, kdy bude Kickstarter spuštěn.

Nejnovější články