Shadowrun: Hong Kong vybral už milion dolarů a přidá díky němu minikampaň
zdroj: tisková zpráva

Shadowrun: Hong Kong vybral už milion dolarů a přidá díky němu minikampaň

16. 2. 2015 16:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Na začátku celého kickstarterového projektu asi nečekané se stalo skutečností. Další díl tahových RPG ze vzkříšeného kyberpunkového světa, Shadowrun: Hong Kong, vybral těsně před koncem kampaně milion dolarů, což je desetinásobek požadované částky 100 tisíc dolarů. Je to důkaz toho, že crowdfunding má stále své místo, klidně jako podpora projektů, které už svou kvalitu dokázaly a to opakovaně. Co tvůrci z Harebrained Studios plánují s částkou nad milion dolarů? Rozumně – nic velkého.

Samotný milion dolarů zajistil, že se tým vytvoří ještě extra čtyř až pětihodinovou kampaň. Nicméně s dalšími vybranými penězi už tým hodlá zacházet střízlivě a neslibovat hory doly, tím spíš, že do konce kampaně chybí jen den. „Náš cíl je stejný jako byl v prvním dnu projektu – vydat co nejkvalitnější Shadowrun hru, jakou zvládneme. Na našem projektu jsme pracovali tvrdě, jasně jsme stanovili náš cíl a tohoto původního plánu se budeme držet, i když kolem nás bouří nadšení a entusiasmus Kickstarteru.“

Jednoduše si to můžete vyložit tak, že tým najednou neoznámí, že zkusí hru udělat ve 3D s realtime boji s možností pauzy. Harebrained už mají předchozích titulů zkušenosti co a jak dlouho jim bude trvat a co vše se může pokazit u zvolených cílů, které komunita svým financováním překonala. Dokazuje to i prohlášení, co bude s částkou nad milion.

„Jak už jsme několikrát říkali, žádný plán nepřežije první kontakt s nepřítelem. Proto další peníze, které jsme vybrali vyčleníme na vypořádání se s problémy, které na nás vyskočí během produkce. Dáme je do rozpočtu na testování. Dáme je na pizzu a bagely (a zdravé jídlo) týmu, který si může upracovat své pozadí, aby vytvořil co nejlepší hru. A pokusíme se do hry ještě dostat pár drobností, které jsme předtím vyškrtli, ale neptejte se jakých, neřekneme vám to.“

Má tedy cenu ještě na kickstarter Shadowrun: Hong Kong přispívat? Pokud víte, že si chcete hru pořídat, pak určitě, protože ji díky tomu dostanete za solidní cenu, případně se dostanete k několika kódům i pro kamarády a dalším bonusům a samozřejmě i právě on minikampaň pro backery.

Nejnovější články