Sierra vydá na jaře trhlou puzzle plošinovku Shiftlings s nafukovacími astronauty
zdroj: tisková zpráva

Sierra vydá na jaře trhlou puzzle plošinovku Shiftlings s nafukovacími astronauty

16. 1. 2015 15:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Staronová Sierra nás nedávno svým zmrtvýchvstání překvapila a po Geometry Wars 3 (recenze vyjde už brzy) a po King's Questu oznamuje roztomilou puzzle plošinovku Shiftlings, cílenou spíše mladší publikum, což jí ale neubírá nic na zajímavosti. Premisa hry totiž spočívá v tom, že máte k dispozici dva astronauty zároveň, ale oba jsou spojeni hadicí. A prdí. Jakmile si jeden z nich uleví, jeho oblek se nafoukne do obřích rozměrů a může řešit puzzly, které v normální velikosti řešit nejde.

Pořád je ale onen "nafouknutý" astronaut svázaný hadicí se svým menším kolegou, takže nemůžete nechat jednoho flákat se vzadu a proběhnout celý level s tím druhým. Musíte přemýšlet, kdy poslat plyn tomu potřebnému a za něj to pak proskákat či vyřešit puzzle. Navíc nemůžete mít nafouknuté obě postavy zároveň. Musíte se rozhodnout, jestli bude nafouknutá aktuální postava, nebo pošlete plyny skrze hadici nebohému kolegovi.

Shiftlings zdroj: tisková zpráva

Jakkoliv infantilně může nápad s nafukováním skafandrů znít, mohla by z toho vzejít velice zajímavá plošinovka - všechno záleží jen na designu levelů, který může celou hru pohřbít, nebo naopak vynést do nebes. Úrovní bude mít hra rovných padesát napříč pěti unikátními světy. Jak to celé dopadne uvidíme už brzy - Shiftlings by mělo vyjít na PC, PlayStation 4 a Xbox One už na jaře letošního roku.

zdroj: YouTube.com

"Shiftlings byla jednou z her, u které jsme po zahrání okamžitě věděli, že na ní chceme pracovat. Rock Pocket dokázali najít svěží pohled na puzzle plošinovky, což se skvěle doplňuje s naší snahou nacházet ve vývojářské komunitě skvělé nezávislé talenty a nabídnout jim možnost využít nástroje a platformy které opotřebují, aby se mohli o svoji unikátní vizi podělit s celým světem," napsal v tiskové zprávě Bob Loya, který v Sierra pracuje jako šéf externího vývoje.

Nejnovější články