Resident Evil 5 a Dead Rising 2 (Off the Record) se brzy přestěhují z GFWL na Steam
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 5 a Dead Rising 2 (Off the Record) se brzy přestěhují z GFWL na Steam

9. 9. 2014 16:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Služba Games for Windows Live je sice efektivně mrtvá a nové tituly nebo DLC už si přes ni dávno nekoupíte, ale navzdory vzrušené šuškandě o vypnutí serverů multiplayer ve vybraných hrách stále funguje. Jde však jen o dočasný stav a firmy, jejichž hry GWFL využívají, se snaží najít různá náhradní řešení. V tom lepším případě. V horším jen oznámí, že s definitivním koncem GFWL končí i multiplayer v jejich hrách. Capcom ale patří do skupiny firem, které se snaží problém řešit, a v případě titulů Resident Evil 5 a Dead Rising 2 a Dead Rising 2: Off the Record už se to Japoncům skoro povedlo. Obě dvě hry se totiž v horizontu několika měsíců přestěhují na Steam.

„Jestli patříš mezi fanoušky masakrování zombíků (či spíš zombies připomínající Majini) na PC, máme pro tebe dobrou zprávu – Resident Evil 5 a Dead Rising 2 a Dead Rising 2: Off the Record se na začátku příštího roku přestěhují na Steam,“ píše se v prohlášení na Capcom Unity bez dalších podrobností. Termín migrace z GFWL na Steam a detailní postup přesunu Capcom teprve oznámí.

V diskusi pod postem se samozřejmě objevují žádosti o informace ohledně případného přesunu Lost Planet 2 „z té pohromy jménem GWFL“ na Steam. A častý je též dotaz, zda se po přesunu na Steam dočkají hráči RESI 5 i na PC nevydaného DLC obsahu. Na podobné žádosti však zatím Capcom nereaguje. Ostatně, další podpora multiplayeru minimálně v RESI 5 je sama o sobě fajn. Bez ní by hra byla jen poloviční.

Dead Rising 2: Off the Record zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články