První záběry z Assassin's Creed Syndicate ukazují, že půjde o nejakčnější hru v sérii
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Assassin's Creed Syndicate ukazují, že půjde o nejakčnější hru v sérii

12. 5. 2015 19:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

A je po tajnostech. Assassin's Creed Syndicate vyjde 23. října pro PS4 a Xbox One, v průběhu podzimu 2015 se objeví i PC verze a podle tvůrců z Ubi Quebec půjde o nejdynamičtější a nejvíce akční Assassin's Creed hru vůbec. Zčásti za to může hlavní hrdina Jacob Frye, který v každé situaci volí nejkratší cestu k dosažení svého cíle. Je obhroublý, nebojí se brutálních řešení a nebýt jeho sestry Evie, která pobrala více rozumu, zřejmě by to s ním už dávno špatně dopadlo. Tato ústřední dvojice asasínů se v Londýně roku 1868 pokusí pohnout kormidlem sociální nerovnosti, aby z obrovského rozvoje byznysu během průmyslové revoluce neprofitovali pouze mocní a bohatí (templáři), ale též obyčejný pracující lid. Sociální tématika se tak zdá být ústředním motivem celé hry, kterou si můžete prohlédnout na záběrech z alfa verze hry.

Dalším klíčovým motivem hry je vznik organizovaného zločinu a gangů - syndikátů, který souvisí s průmyslovou revolucí. Úkolem Jacoba, Evie a dalších postav z řádu asasínů bude postupně ovládnout gangy v jednotlivých sousedstvích centrálního Londýna, aby měly potřebné prostředky a moc ovlivnit chování stále bohatší střední a vyšší třídy vůči chudým pracujícím.

V úvodu jsem však hovořil o tom, že Assassin's Creed Syndicate má být v první řadě nejdynamičtější hrou v sérii. Postarat by se o to měly změny v soubojovém systému, který spoléhá zejména na boj na blízko s pomocí nových zbraní, které přinesl průmyslový rozvoj viktoriánské doby. Jacob třeba používá revolver, legendární zbraň nepálských Gurkhů kukri, klasického boxera nebo vystřelovací hák, díky němuž může bleskurychle zmizet ze scény, popřípadě se velmi rychle přesouvat ze střechy na střechu.

zdroj: Archiv

Nové herní situace by měla hra během akčních sekvencí nabídnout díky dopravním prostředkům včetně fiakru či vlaku, které lze ovládat a bojovat na nich. Výrazně to urychluje pohyb městem a přibližuje to AC Syndicate klasickým městským akcím typu GTA. Hráč se ale může v kočárech i schovávat nebo s nimi přejíždět nepřátele.

Jinak se z prvních záběrů ze hry zdá, že Assassin's Creed Syndicate bude v řadě ohledů tradiční AC hra s obsazováním oblastí, pochybně se chovajícími NPC postavami, nádherně vypadajícím prostředím a třeba i šarmantním lokálním dabingem.

zdroj: Archiv

Tvůrci se na záběrech making of videa dušují, že jejich jediným cílem je vytvořit co nejvíce odladěný singleplayer zážitek se silným příběhem, který zachytí ducha úžasné doby, ve které se odehrává. Sám doufám, že se jim to podaří a změny i novinky, které chtějí nabídnout, nebudou funkční jen z poloviny.

Drsný hrdina je sympaťák od pohledu, viktoriánská stylizace i prostředí Londýna má šmrnc, zakomponování ovladatelných dopravních prostředků může vytvořit sadu nových situací a sociální tématika má též velký potenciál - jen hru nesmí stáhnout dolů technologické nedostatky, jako v případě AC Unity. Uvidíme na pozdím. Další informace o hře obsahuje tento článek od Aleše.

zdroj: Archiv

Nejnovější články