Poslední alfa verze Elite: Dangerous přináší obchodování mezi systémy a nové způsoby cestování
zdroj: tisková zpráva

Poslední alfa verze Elite: Dangerous přináší obchodování mezi systémy a nové způsoby cestování

16. 5. 2014 18:05 | Novinky | autor: Adam Homola |

Zatímco Star Citizen pořád funguje jako černá díra (nic ve zlém, dogfight modul vyjde již brzy) na peníze fanoušků, Elite: Dangerous nabízí zájemcům novou hratelnou verzi. Vývojáři ze studia Frontier Developments vydali Alpha 4 verze, což je poslední krok v rámci alfa fáze vývoje. Dále bude následovat série betatestů a někdy v budoucnu vydání hotové hry, ale to je hodně vzdálená budoucnost. Zatím se pojďme podívat, co Alpha 4 přináší. Není toho málo.

Nová verze hry má rozšířit rozsah i hloubku zážitku napříč pěti systémy, které jsou v konstelaci Boötes - konkrétně jde o Eranin, Dahan, i Boötis, Assellus Primus a LP 98-132. Na obrázcích v galerii se můžete novými lokacemi pokochat a vývojáře je potřeba pochválit, vypadají opravdu hezky.

Mezi novým lokacemi se můžete pohybovat dvěma novými metodami - supercruise lze použít na cestování v rámci jednoho systému a hyperspace jumps využijete zase při přesunech mezi systémy.

Nové prostředí si žádná nové vesmírné lodě a jednou z nich je například Anaconda. Nově je ve hře k dispozici nedávno popsané obchodování mezi systémy pomocí trhu, který se na základě místní poptávky a nabídky dynamicky vyvíjí. Trh reaguje na vaše akce, takže naskladněním velkého množství produktu, nebo naopak útokem, který povede k omezení výskytu produktu, můžete cenu komodit ovlivňovat pro všechny.

“Pro Frontier a vývoj hry je dosažení poslední fáze Alfa testování zásadním milníkem. Už tak obrovská bohatost a rozsah v Alpha 4 je malou a vzrušující jednohubkou před nekonečnou svobodou a naprosto živelnými dobrodružstvím, která na vás čeká v plnohodnotné verzi Elite: Dangerous,” uvádí v tiskové zprávě otec série a šéf Frontier Developments, David Braben.

Alpha 4 ale nebude trvat moc dlouho - už 30. května se hra přesune do bety, ze které to bude k plnohodnotné verzi zase o pár světelných let blíž.

Nejnovější články