Horor Perception obsadil do hlavní role slepou dívku
zdroj: tisková zpráva

Horor Perception obsadil do hlavní role slepou dívku

26. 5. 2015 19:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Další z pohrobků série Bioshock o sobě dávají vědět. Po nedávném neúspěchu The Black Glove tu máme další pokus z řad ex-bioshocků, tentokrát pod vedením Billa Gardnera, jak jinak veterána studia Irrational Games. I tentokrát se jedná o titul na první pohled velmi originální a filmovým fajnšmekrům dá vzpomenout například na roli Audrey Hepburnové v kultovním snímku Čekej do tmy. Jak v onom filmu tak i v Perception je v hlavní roli slepá dívka, která se vydává bojovat s nepřízní osudu ve zdánlivě opuštěném sídle.

Zatímco ve filmu šlo nebezpečí v podobě lupiče, ve hře půjde o pořádný horor a na řadu přichází nadpřirozeno. Hlavní hrdinku Cassie, dlouhou dobu provází vidiny opuštěného sídla, které se však nakonec ukáže být skutečným. Cassie jej ve snaze vysvětlit ony můry a vidiny navštíví a bláhově se jej snaží prozkoumat.

Od samého počátku je ale jasné, že zde není sama a fakt, že své okolí vnímá za pomocí echolokace (tedy za pomocí zvuků, v jejím případě boucháním hole o podlahu) nijak na odvaze nepřidá. Naopak, s každým dalším úderem hole sice Cassie vidí něco málo ze svého okolí, stejně tak ale o sobě dává až příliš dobře vědět a vystavuje se tak nebezpečí. Posuďte sami v prvním traileru.

zdroj: Archiv

Nevím jak je tomu u vás, ale mou pozornost autoři získali. Pokud je to i váš případ, zamiřte rovnou na Kickstarter a rozmyslete si příspěvek – kopii hry si lze zajistit již za 20 dolarů.

Autoři slibují poutavý příběh, odhalování příčin nočních můr a prozkoumávání historie nejen onoho sídla, kdy se dočkáme i výletů do minulosti, ale dojde i na minulost samotné Cassie. Základním prvkem hratelnosti je zvuk – tím Cassie totiž vidí a využívat půjde nejen hole, ale například také zvuků prostředí a samotného sídla. Řeč je například o bijících hodinách či o sténajícím potrubí. A pokud by snad cizí, zlem oplývající entita, která po generace týrá obyvatele domu, zjistila, kde se Cassie nachází, nezbývá, než utéct. Tady stojí za to dát za pravdu tvůrcům Amnesie – prostý únik dnes využívá opravdu leckdo.

Posun příběhu závisí na úspěšném sbírání důkazů a jejich dokumentaci s pomocí telefonu Cassie. Inu, Perception zatím vypadá na zajímavý horor a nemohu se dočkat, co se z něj nakonec vyklube. Datum vydání je ve hvězdách, z platforem hra zavítá minimálně na Windows PC, v případě úspěchu crowdfundingové kampaně však autoři chtějí přidat i Mac a Linux.

Nejnovější články