Black Glove od lidí z Irrational je u ledu, pracují totiž na Underworld Ascendant
zdroj: tisková zpráva

Black Glove od lidí z Irrational je u ledu, pracují totiž na Underworld Ascendant

12. 5. 2015 10:24 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Dobrou i špatnou zprávu přinášíme těm, kteří snad vyhlíželi divno-projekt Black Glove zasazený na psychedelickou divadelní scénu. Říjnový neúspěch na Kickstarteru byl jenom začátkem, který vyústil předpokládaný konec. Studio Day For Night Games, skládající se převážně z lidí, kteří pracovali na BioShocku, oznámilo, že celý pozoruhodný projekt ukládají pro tuto chvíli k ledu. Musí se totiž věnovat práci, která je uživí, což třeba v případě šéfa studia Joe Fieldera znamená pozici vedoucího designu na RPG Underworld Ascendant.

Joe Fielder v oficiálním parte Black Glove děkuje za projevenou podporu a vyhlíží světlé zítřky, v nichž, alespoň prozatím, žádná černá rukavice nefiguruje. Vývojáři se po neúspěchu na Kickstarteru pokusili získat finance jinými způsoby a připravili si také hratelnou demoverzi, kterou představili v rámci výstav GDC a PAX East vydavatelům za zavřenými dveřmi. Bohužel, ani touto formou prezentace se jim kýžené pozornosti nedostalo a museli projekt pozastavit.

Konec to však nemusí být definitivní, neboť designér Underworld Ascendant Paul Neurath tvůrce utěšuje, že dobré nápady nemají datum trvanlivosti. A mně nezbývá, než s tím souhlasit – Black Glove vypadala zajímavě a surrealistická divadelní scéna Equinoxu slibovala nevšední zážitky. Bohužel se jich ale zřejmě jen tak nedočkáme. A pokud budeme realisté, nejspíše nikdy. Na druhou stranu díky tomu může být lepší právě projekt Underworld Ascendant, na kterém se vedle Joe Fieldera podílí z bývalých tvůrců Day For Night Games třeba grafik Robb Waters.

Nejnovější články