HD remake Outcast na Kickstarteru neuspěl, autoři hledají důvody
zdroj: tisková zpráva

HD remake Outcast na Kickstarteru neuspěl, autoři hledají důvody

7. 5. 2014 14:59 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Sympatická snaha původních autorů akční adventury Outcast o renovační projekt po měsíční kampani skončila neúspěchem, respektive dozajista skončí během během devíti hodin - vývojáři přitom nevybrali ani polovinu z požadovaných 600 tisíc dolarů. Jak už to v podobných situacích bývá, lidé ze studia Fresh3D sice stále plánují projekt dokončit, realita tomu však nemusí být nakloněna.

"Navzdory dobrému počátku kampaně se bohužel ukázalo, že návrh a obsah nebyl dostatečně atraktivní pro nezbytný počet backerů, a nepodařilo se nám tak dosáhnout přehnané částky 600 tisíc dolarů," sdělil tým v kickstarterovém updatu. Dále si vývojáři sypou popel na hlavu i kvůli tomu, že šlo o jejich první podobnou kampaň a kvůli neznalosti proto neměli připravený větší arzenál obsahu k updatům. Navíc rovněž přestřelili požadovanou částku.

Celkem 12 updatů na stránce hry na Kickstarteru sice rozhodně není znakem úplně podělané kampaně, ale ani úplně zářivé (pro srovnání jablek s hruškami: Kingdom Come: Deliverance měl updatů 24).

"Měli jsme lépe vysvětlit klíčové prvky hry a produkční kvality našeho remaku ve srovnání s originální hrou, ne stříhat do sebe staré a nové záběry z obou verzí."

Takže co teď? Podle autorů si Outcast stále zaslouží uveřejnění, o to více, že hru podpořila alespoň část fanoušků (nyní, 9 hodin od konce kampaně, je to solidních 5158 backerů s 254 tisíci dolary). Mluví o možném návratu na Kickstarter, ale i o PayPalu, bankovních půjčkách či starých, dobrých smlouvách s vydavateli. Nebo kombinaci všeho.

Výsledek snažení nebude na světě ještě hodně dlouho, pokud se ho vůbec dočkáme - na druhou stranu vývojáři zjevně stále neztrácejí optimismus...

zdroj: Archiv

Nejnovější články