EVE Online půjde hrát od října zdarma
zdroj: tisková zpráva

EVE Online půjde hrát od října zdarma

1. 9. 2016 12:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Lukáš Grygar ve včerejším Fight Clubu na otázku, kterou hru by si s sebou vzal na opuštěný ostrov, odpověděl jednoznačně – bylo by to unikátní vesmírné MMO EVE Online. Téhle hře je sice už třináct let, ale doposud po celou dobu své existence fungovala na bázi pravidelných měsíčních poplatků. To se teď změní. Tvůrci si dali za cíl zvýšit počet hráčů a zároveň zabránit úbytku starých pilotů. A právě měsíční poplatky jsou hlavním důvodem, proč se lidé od EVE odvraceli. Studio CCP tak oznámilo nový update jménem Clone States, který do hry v říjnu přidá model free-to-play. 

Jak už naznačuje název, všechno se bude točit kolem změn v klonování. Tahle technologie pokročila natolik, že ve vesmíru EVE se teď vyskytují dva odlišné druhy lidí ze zkumavky. Alfa klony jsou slabší, pomaleji se vyvíjejí a mohou používat jen některé dostupné schopnosti. Jinak je však pro ně vesmír otevřený stejně jako pro kohokoli jiného, včetně objevování, obchodu, těžby a tak dále. Omega klony pak odpovídají současným hráčským postavám se všemi vymoženostmi typu rychlého získávání dovedností nebo přístupu ke všem lodím.

Nemusíte být zrovna Sherlock, abyste uhodli, že klony první kategorie budou zdarma, zatímco ta druhá bude placená. Dokud budete vývojářům posílat na Island patřičnou dávku korunek, vaše omega nebude ničím limitovaná. A když třeba měsíc vynecháte, stane se z ní alfa, která sice nemá přístup k pokročilým skillům, ale neztratí je permanentně. Jen co se vrátíte k placení, je z vás znova omega a vaše staré vlastnosti jsou zpátky.

Dá se čekat, že Clone States způsobí výrazné rozšíření hráčské základny, což s sebou nese určitá rizika, hlavně z hlediska narušení pečlivě vyváženého politického a ekonomického systému. Vývojáři ovšem hodlají spolu s komunitou pracovat na tom, aby příliv čerstvé krve neměl na celkový zážitek ze hry žádný negativní vliv. V případě úspěchu lze očekávat, že v průběhu příštích pár měsíců čeká Lukáše tragické ztroskotání někde v teplíčku Indického oceánu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články