Doporučené HW nároky PC verze Watch Dogs nejsou nijak krvavé
zdroj: tisková zpráva

Doporučené HW nároky PC verze Watch Dogs nejsou nijak krvavé

8. 4. 2014 11:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Minimální hardwarové nároky PC verze Watch Dogs zveřejnil v polovině března šéf vývoje Jonathan Morin (viz článek), doporučené HW požadavky hry nyní tvůrci vystavili na Steam stránce, kde si mohou zájemci očekávaný titul rovnou předobjednat. Jakou mašinu tedy musíte mít doma, abyste Watch Dogs na PC rozjeli se všemi grafickými cingrlátky?

OS: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) nebo Windows 8 (podporované jsou pouze 64 bit verze.)
CPU: Osmijádra - Intel Core i7-3770 @3.5 GHz nebo AMD FX-8350 X8 @ 4 GHz
RAM: 8 GB
Grafika: DirectX 11 grafická karta s 2 GB Video RAM - Nvidia Geforce GTX 560 ti nebo AMD Radeon HD 7850
HDD: 25 GB volného místa 
Zvukovka: DirectX 9.0c kompatibilní zvukovka

V zásadě nakonec PC verze Watch Dogs nechce po hráčích žádné démonicky drahé či nedostupné komponenty. Požadavek na 6GB RAM pro rozběhnutí hry (viz minimální HW požadavky) se může zdát přemrštěný, ale dokoupit další 4GB stojí opravdu pár peněz. Pokud jste vnitřek PC upgradovali v průběhu posledních měsíců, měli byste hru rozjet i na maximální detaily. Co to konkrétně znamená, tedy jak dobře bude hra obalena efekty vypadat, bude lepší soudit až po vydání.

V posledních týdnech proběhla internetem různá videa, ze kterých se jala řada lidí soudit, že PC verze vypadá nic moc. Možná je to pravda, možná vypadá PC verze skvěle, jak logicky tvrdí tvůrci. Podle videí na YouTube lze ale těžko soudit kvůli kompresi a často nejasném původu videa. Počkat na vydání hry se v tomto případě jeví jako nejlepší možnost, pokud se ovšem už nyní nepočítáte mezi fanoušky a nechcete si skrze před objednávku hry zařídit bonusový obsah navíc. 

PC verze Watch Dogs vychází 27. května a kdo si předobjedná standardní verzi, dostane automaticky Blume Agent Pack, který obsahuje obleček a perk, co snižuje zpětný ráz při střelbě. Když připlatíte 10 euro peněz navíc za digitální deluxe edici, dostanete navíc hezkou dávku misí různého charakteru a několik perků, vozidel a oblečků k tomu. Číst umíte, obsah bonusu si na Steam stránce prohlédněte sami. Jen dodám, že v ČR vydá Conquest PC i konzolové verze Watch Dogs s českými titulky.

Stejně jako v případě většiny PC her od Ubisoftu navíc platí, že i když si hru koupíte Steamu, budete k hraní potřebovat klienta Uplay, jak IGN potvrdil zástupce Ubisoftu.

Nejnovější články