Desková hra na motivy Zaklínače nabídne hru za čtveřici postav
zdroj: tisková zpráva

Desková hra na motivy Zaklínače nabídne hru za čtveřici postav

8. 1. 2014 19:10 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nejenom komiksová série od Dark Horse, ale i desková hra od Fantasy Flight Games doprovodí na trh očekávaný třetí díl RPG série Zaklínač od polského CD Projektu (jak jsme se dozvěděli už na konci léta během Gamescomu). Z celkem 350 dílků (karty, figurky, kostky apod.) složený set s názvem The Witcher Adventure Game vás nechá prožívat stále nová dobrodružství v kůži jednoho ze čtyř hrdinů.

Jako Geralt budete řešit situace spíše s pomocí svého meče a při hře za Yarpena, který pro drsný humor nejde nikdy daleko, můžete na pomoc povolat kamarády trpaslíky. Třetí hratelnou postavou bude čarodějka Triss Ranuncul a do čtveřice všeho dobrého můžete různá dobrodružství absolvovat v roli Marigolda. Je zřejmé, že hra za každou z postav se bude výrazně lišit, což by podle oficiálních materiálů mělo platit obecně o každé jednotlivé hře, i když budete hrát pořád s jednou postavou. Stačí v nové hře změnit složení balíčku a rázem bude jednotlivé questy a bojové situace potřeba řešit jinak.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Měnit dle preferovaného stylu hry však bude možné i využití jednotlivých postav skrze různé specializace. Jak vyplývá z informací o deskovce na homepage, bude její digitální verze dostupná i pro iOS a Android tablety, což by mělo rozšířit základnu potenciálních zájemců. Pokud vám ale v těle koluje jen kapka deskovkářské krve a zároveň vám není lhostejná série Zaklínač, budete chtít mít doma verzi opravdovou, ne digitální. Přesný termín vydání deskovky zatím neznáme, ale dá se očekávat, že bude dostupná společně s hrou pro PC a next-gen konzole.

Nejnovější články