Zaklínač bude mít vlastní komiksovou sérii od Dark Horse
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač bude mít vlastní komiksovou sérii od Dark Horse

11. 10. 2013 17:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Mágové z Dark Horse Comics se vrhnou na další slavnou herní značku. Dohodli se s CD Projektem RED a Zaklínač se tak dočká svého vlastního komiksu. Série komiksů nebude založena vyloženě na hře, ale na populární knižní předloze. V komiksech bude opět hlavní postavou Geralt z Rivie a bude ho mít na svědomí Paul Tobin (Bandette). O kresbu se postará Joe Querio (Lobster Johnson, B.P.R.D.) a covery bude dělat Dave Johnson (100 Bullets).

Zatím moc detailů o příběhu nemáme, ale víme, že Geralt na okraji Black Forest potká vdovce, jehož mrtvá a vraždící manželka přebývá v tajuplném obydlí známém jako House of Glass. V něm má být nekonečné pokoje a v nich různé hrůzostrašné existence, kterým se Geralt bude muset postavit všemi svými silami. Tolik k nástinu příběhu, víc z tiskovky nedostaneme.

“Jsme moc rádi, že spolupracujeme s Dark Horse Comics, jedním z největších a nejzajímavějších komiksových nakladatelství na světě. Pro nás je to ještě zajímavější v tom, že pro většinu z nás má logo Dark Horse téměř legendární statut kvůli klasickým postavám jako je Hellboy nebo Usagi Yojimbo. Jsme rádi, že se bude rozšiřovat univerzum Zaklínače,” řekl v tiskové zprávě šéf studia CD Projekt RED Adam Badowski.

Zaklínačské univerzum si hrozně pochvaluje i Nick McWhorter, šéf zákaznického oddělení v Dark Horse Comics. Prý se jim na Zaklínači líbí hlavně bohatý svět a výrazná hlavní postava Geralta. První číslo komiksu si budete moct koupit 19. března 2014. Příští rok se taky dočkáme Zaklínače 3 a teď se navíc na GOGu rozdává jednička zadarmo k jakékoliv hře, takže o Geralta není a nebude nouze.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ukázka coveru

Nejnovější články