Age of Conan bude "zdarma", chystá se filmový "datadisk"
zdroj: tisková zpráva

Age of Conan bude "zdarma", chystá se filmový "datadisk"

25. 5. 2011 12:58 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jestli to tak půjde dál, zůstane jedinou placenou onlineovkou World of Warcraft. Narážíme na fakt, že klasický placený model opustí letos v létě po The Lord of the Rings, Champions Online a dalších titulech i Age of Conan, jak dnes hrdě vytroubila do světa tisková zpráva od spol. Funcom, která navíc včera oznámila, že se pro AoC zároveň připravuje obsahový update (tváří se jako datadisk, ale přitom to datadisk není!) napojený na chystaný film Barbar Conan.

Nová podoba AoC přinese klasický hybridní model, kdy bude určitá část obsahu dostupná bez placení zdarma s možností dokoupení věcí z in-game obchodu, ale pokud budete chtít hrát naplno, tak už se bez zaplacení prémiového účtu opravdu neobejdete, jak naznačuje nový FAQ na komunitní stránce. Čistě technicky se pro současné předplatitele AoC vlastně nic nezmění – jen se budou muset vyrovnat s přílivem nových hráčů, kteří si budou chtít hru zdarma alespoň vyzkoušet. Z obchodu se bude nakupovat za Funcom body a v prodeji bude všechno do zbraní, přes brnění, ale platit se bude za transfery postav a tak dále.

Vývojáři mají už nyní jasno v tom, jaký obsah vám v AoC bez placení zpřístupní – vše je přehledně naznačeno v této tabulce. Když se ve zkratce podíváme na to nejdůležitější, tak free hráči budou mít jen 2 sloty na postavy, platící hráči jich budou mít 8. Free hráči budou mít přístup do všech adventurních zón, ale jen do poloviny dungeonů a jenom do 2 z celkových 6 raidů. Také budou mít na výběr jen 4 ze 12 povolání a zcela zamezen jim bude přístup do oblastí, kde probíhá obléhání  - za časově omezený přístup si však mohou zaplatit. Vlastně toho, co nebude v bezplatné verzi dostupné, není vůbec málo. A ta skvělá propagovaná verze bude opravdu jenom takové lepší demo, jak se můžete sami přesvědčit.

K výše popsané proměně AoC by mělo dojít v průběhu léta a vývojáři to vezmou z gruntu, takže se krom struktury hry změní i název hry na Age of Conan: Unrated, což je dost laciný pokus o zdůraznění domněnky, že se jedná o „nejvíce sexistické a nejbrutálnější“ MMO současnosti.

Na nás se nedívejte, ty úžasné výrazy pochází z tiskovky. Jen je divné, proč Funcom rovnou nezmění název na Age of Conan: virtual porn for all, když má být AoC tak šíleně odvázaná hra. Možná proto, že pár ženských modelů bez zahaleného poprsí opravdu žádný sexuální podtext nevykouzlí. A ohánět se tím, že je hra „sexistická“? To asi někdo špatně přeložil původní norské znění tiskovky, protože feministky si už teď brousí svá kopí :)

Ale zpět ke hře. Zmíněný obsahový update napojený na film se bude jmenovat The Savage Coast of Turan a bude se odehrávat 20 let po událostech ve filmu, kdy vás Conan pošle za starým spojencem Arthasem, abyste mu pomohli vyřešit interní spory s kolegy piráty. Navzdory této zápletce, která se dá označit za hlavní, budou příběhovou stránku tvořit další dvě linie, v jedné z nich vystupuje i zloděj Ela-Shan, kterému budete pomáhat se založením zlodějské gildy.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Protože samotný začátek hry až do levelu 20 je jednou z mála věcí, která byla na AoC skvělá hned od začátku, tak s tímto segmentem nechtějí tvůrci nic vyvádět. Obsah filmového pseudo-datadisku je tedy cílen na hráče na levelu 50 a výše, kteří neustále navzdory všem updatům řeší, co dělat, aby se ve hře zabavili.

Přestože hlavní prvky celého rozšíření jsou vázány na chystaný film, čeká na hráče spousta prvků z Howardových knížek. Týká se to závěrečného bosáka v nové raid instanci Temple of Elric v Ardesii, kde hráč potká zmíněného Ela-Shana. Jde o starého Conanova nepřítele, který bude tentokrát vystrkovat drápy v poněkud jiném kontextu.

Krom raidu tvůrci připravují tři nové sólo instance. Tou první je Dead Man’s Hand, ostrov plný pirátů. Druhou je Island of Iron Statues, která je fandům Conana dobře známá, protože podle Howardovy původní fikce zde svalnatý hrdina málem zemřel. Třetí instanci zatím tvůrci tají, ale jedna z nich bude zcela určitě určena pro hráče na max. levelu (80), zatímco jedna se obtížností přizpůsobí aktuálnímu levelu hráče.

Barbar Conan film má premiéru v druhé polovině srpna, někdy v té době lze očekávat i vydání The Savage Coast of Turan, zatím si z balíčku můžete prohlédnou pár arworků rozházených okolo textu.

Nejnovější články