Francie se v Civilization VI pod vedením Kateřiny Medicejské zaměří na špionáž, kulturu i boj
zdroj: tisková zpráva

Francie se v Civilization VI pod vedením Kateřiny Medicejské zaměří na špionáž, kulturu i boj

27. 7. 2016 10:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jsem zvědavý, jestli z rozhodnutí, že vládkyní Francie v Civilization VI bude Kateřina Medicejská, nebude na herních fórech spousta naštvané francouzštiny. Už jen proto, že Kateřina je původem Italka. Jenže Firaxis si pro šestý díl volí méně tradiční a neokoukané vládce a samotná Kateřina patřila ve své době k důležitým politickým postavám a Francii vládla několik let jako regentka. Navíc měla velký vliv i mimo období přímé vlády, což se promítne i do jejích (a francouzských) herních vlastností.

Díky skvělé síti vyzvědačů dostane Francie extra informace o každé civilizaci, se kterou se setká a při stavbě hradu dostane navíc špiona. Celkově by Francie měl představovat vyrovnanou civilizaci, která k vítězství může dospět vojensky či kulturně. Speciální vlastností je Grand Tour jim přidává bodíky při stavbě divů světa během prostřední fáze hry a posiluje turismus za každý postavený div. Zatímco třeba Egypt nebo Čína mají velký náskok při stavbě divů na začátku hry, Francie by je měla zastínit právě v prostřední fázi.

Pokud se rozhodnete pro spíše válečný přístup k věci, velkým plusem bude Napoleonova slavná Garde Impériale. Ta má výrazný bonus pokud bojuje na kontinentu, kde stojí vaše první hlavní město a generuje generálské body za každou zabitou nepřátelskou jednotku. Právě Císařská garda posiluje Francii ve fázi, kdy by měla být nejsilnější, tedy nástupu industriální éry.

Kulturu a celkový vývoj podpoří i speciální stavba Chateau, tedy zámek, který musí stát vedle vodního toku a generuje kulturní body a pokud jsou blízko divy světa i další bonusy. Zdá se, že zatímco některé civilizace jsou v rámci časové osy zaměřené vyrovnaně (třeba Japonsko ) a jiné spíše na silný start ( Egypt ), Francie se opírá především o pre-industriální a industriální fázi. Což neznamená, že z ní nemůžete vycepovat starověkou mocnost, ostatně, v tom tkví kouzlo téhle série. Civilization VI vyjde 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články