Beneath a Steel Sky

Beneath a Steel Sky

Články

Díky pandemii bude spousta her zadarmo. Například Assassin’s Creed Odyssey

Ne každý se snaží na aktuální nepříjemné situaci vydělat tak jako překupníci s rouškami. Najdou se vývojáři a vydavatelé, kteří v časech domácích kanceláří a omezeného pohybu rozdávají své hry zadarmo, aby se lidé doma náhodou nenudili. O blížícím se víkendu bude obzvlášť z čeho vybírat a do některých kousků se můžete pustit už teď.

Retro GamesPlay – hrajeme cyberpunkovou adventuru Beneath a Steel Sky

Na den přesně před měsícem jsme se dozvěděli nečekanou zprávu – po 25 letech od vydání se chystá pokračování kyberpunkové point-and-click adventury Beneath a Steel Sky. Druhý díl ponese název Beyond a Steel Sky a jeho oznámení je ideální příležitostí zavzpomínat na původní, dnes již legendární adventuru v Retro GamesPlayi. Dnes výjimečně ze záznamu.

Po 25 letech přichází pokračování adventury Beneath a Steel Sky

Kyberpunková adventura Beneath a Steel Sky vyšla už v roce 1994 a její autoři z Revolution Software se od té doby proslavili hlavně sérií Broken Sword. Po čtvrtstoletí ale zřejmě konečně přišel čas na pokračování v podobě Beyond a Steel Sky, ve kterém na vás bude číhat „napínavý příběh o věrnosti a pomstě v děsivém světě řízeném umělou inteligencí“.

Herní předplatné od Applu dorazí na podzim

Zastánci jablíčkových platforem byli, co se her týče, vždycky o dost ochuzení. Odhalená platforma Apple Arcade to sice asi stoprocentně nezachrání, nabídne ovšem v rámci svého předplatného při spuštění přes 100 kurátory vybraných titulů, a to bez reklam a mikrotransakcí. Seznam plánovaných hříček obsahuje třeba pokračování sci-fi point-and-click adventury Beneath a Steel Sky, Sonic Racing, The Pathless a mnoho dalších.