Zákulisní video odhaluje taje vývoje datadisku Srdce z kamene pro Zaklínače 3
zdroj: tisková zpráva

Zákulisní video odhaluje taje vývoje datadisku Srdce z kamene pro Zaklínače 3

16. 10. 2015 10:10 | Video | autor: Honza Konfršt |

CD Projekt RED v rámci propagace DLC Srdce z kamene pro třetího Zaklínače nabízí pohled pod pokličku vývoje, respektive do hlav tvůrců, kteří mají DLC na svědomí. Činí tak poněkud emotivním videem, jež je proložené komentářem řady vývojářů. Ti divákům doplňují pohled na to, jaká práce nejenom za tímto DLC stojí i co všechno v něm lze nalézt. Ve videu rovněž zazní zmínka toho, jak úžasné vlastně bylo pracovat na třetím Zaklínači obecně, a kterak každý hlas i nápad měl ve studiu svoji váhu a kterak byl každý takový při vývoji slyšet.

Záběry jsou tedy předně proložené především vzájemným se poplácáváním po zádech nad tím, jak skvělá práce to byla a jak se hra aktivně měnila dle komentářů jednotlivců. To mělo například za následek to, že do hry byly konstantně přidávány nové a nové aspekty (jmenovitě třeba karetní hra Gent). To sice nemusí být úplně standardním procesem a velké oči v průběhu vývoje již stály krk řadu menších studií, zde se to však takový přístup očividně bohatě vyplatil.

Video ovšem není jen pohledem a komentářem pouze o Srdci z kamene, ale celkovým ohlédnutím za zkušenostmi s vývojem Zaklínače 3 jakožto celku. Na to konto například Len de Gracia, designérka prostředí, trefně podotýká, že Zaklínač 3 byl doposud jedním z nejambicióznějších projektů studia a mně nezbývá než při pohledu na rozsah hry souhlasit. Zároveň to však budí očekávání, kam například tento tým chce zajít se svým Cyberpunk 2077.

zdroj: Archiv

Vývojáři v záběrech rovněž ospravedlňují zpoplatnění přídavku – ten totiž není standardním DLC (která CD Projekt RED jinak nabízí zcela zdarma), ale něčím více. Srdce z kamene je výrazným rozšířením základní hry jako takové – nejedná se o extra monstrum, nový úkol či o pár zbraní. Zde jde o něco obsáhlejšího a o něco, co do určité míry mění mechanismy základní hry a co ve zhruba deseti hodinách času přináší i nové vyprávění.

Těšit se v rámci přídavku hráči mohou například na vloupačku, a to včetně fáze plánování, dávání dohromady bandy lupičů i přípravy únikového plánu. Chybět také samozřejmě nesmí ani romantika a v tomto případě Geralt narazí na jednu znalcům povědomou zrzavou medičku. Nový obsah se zároveň plynule stane integrální součástí hry, a to včetně nových možností craftingu.

Nejnovější články