Vyšla Tahira: Echoes of the Astral Empire, RPG s tahovými souboji a propracovaným příběhem
zdroj: tisková zpráva

Vyšla Tahira: Echoes of the Astral Empire, RPG s tahovými souboji a propracovaným příběhem

1. 9. 2016 18:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

Padlé mezihvězdné impérium, zapomenutá planeta na okraji vesmíru, temný věk genocidy a brutální války. Inspirace Princeznou Mononoke, perskými, arabskými a indickými vlivy, americkými komiksy. Nádherná rotoskopická grafika silně připomínající sérii Banner Saga. Příběh jediné dívky a jediné noci. Všechno tohle a ještě mnohem víc vás čeká v taktickém RPG Tahira: Echoes of the Astral Empire, které včera konečně spatřilo světlo světa.

Tahle úžasně vypadající hra je ve svém jádru tahová strategie, ve které se budete neustále potýkat s přesilou nepřátel. Bude třeba využít všechny špinavé triky, které vás napadnou, od schovávání se, přes přípravu přepadení až po srážení nepřátel ze skal a střech. V boji s útočící armádou vám pomůže skupinka 20 věrných druhů, každý se svými unikátními schopnostmi. A až se na bojišti usadí prach, budete si s nimi moct popovídat nebo třeba prozkoumávat herní svět a postupovat v příběhu.

O příběh půjde především. Čeká vás přibližně desetihodinová kampaň, která by měla být nabitá důležitými událostmi. Tvůrci z australského studia Whale Hammer Games se dušují, že rozhodně nenarazíte na žádnou potyčku, ve které by o nic nešlo, nebo která by sloužila jenom jako zásobárna zkušenostních bodů.

Nebude to lehká cesta, protože proti vám jakožto mladičké princezně Tahiře bude stát asi úplně všechno. Kdybyste si ovšem chtěli užít spíše vyprávění spolu s krásným, exotickým soundtrackem a vyhnout se neustálému boji o život, můžete si zvolit některou z nižších obtížností.

Ti z vás, kdo právě dohráli Banner Saga 2 a mají neukojitelnou chuť na něco možná až překvapivě podobného, už nejspíš vytahují peněženky. Ale Tahira by mohla zajímat i ostatní demografické skupiny. Zvlášť ty, jejíž členové se rádi ztratí v zajímavém, netradičním vyprávění. O milovnících tahových soubojů, východními kulturami inspirovaných světů nebo grafického stylu, který nová hra sdílí se svou vikinskou sestřenicí, asi ani nemluvě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články