Video z Dark Souls III nabízí mnoho odstínů temnoty
zdroj: tisková zpráva

Video z Dark Souls III nabízí mnoho odstínů temnoty

25. 2. 2016 10:11 | Video | autor: Aleš Smutný |

Můžete se, podobně jako já, zaklínat, že nevstoupíte popáté do stejné řeky, ale pak přijde pár pěkně poskládaných trailerů z Dark Souls III a předsevzetí se bortí rychleji, než sebevědomí hráče Souls série. Nejnovější trailer nese jméno True Colors of Darkness a i zatvrzelé jedince mého formátu přemlouvá k ještě jedné návštěvě do končin bez naděje. Ostatně, kdo by odolal tak romantické pozvánce, jako jsou lidé nabodaní na kůly a těla vpletená v kole, to vše jako vkusné aranžmá střechy vesnické chaloupky?

Navíc, ve prospěch traileru hovoří i hudební doprovod, který svým bizarním až disharmonickým pojetím notoricky známé, melancholické písně True Colors od Cyndi Lauper, ke zvrácené atmosféře Dark Souls sedí. Ano, Bloodborne byla možná ještě o stupínek zvrácenější, ale kdo říká, že se návrat Mijazakiho k sérii nemůže projevit odklonem od příčetnějšího designu dvojky třeba k občasnému šílenství designu Demon's Souls? I když, pojídání pupeční šňůry z Bloodborne asi už netrumfne nic.

Nicméně, velké výkyvy v samotném jádru hratelnosti nečekejte, Mijazaki už se vyjádřil, že z hlediska herních prvků bude hra blízko druhému dílu. Mnohem blíže k Demon's Souls by ale měl být systém magie – používání kouzel bude spotřebovávat body, které doplníte pomocí starých známých Estus lahviček, ovšem tentokrát ke klasickým přibudou ještě jedny s popelem určené k regeneraci magie. Ostatně, popel prý bude jedním z hlavních leitmotivů hry. Obecně změny ve hře budou spíše drobnějšího rázu v rámci jednotlivých mechanik, ostatně, fanoušci by určitě žádné designové zemětřesení nechtěli. Dark Souls III vychází 12. dubna na PS4, PC a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články