Video-recenze Battlefield Bad Company
zdroj: tisková zpráva

Video-recenze Battlefield Bad Company

13. 7. 2008 0:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Hlášení o provedení vojenské zkoušky, kolik ran vydrží obyčejný domek ve vesnici, jak je rozlehlý místní lesopark a kdo vyhrál duel golfový vozík versus tank.


Autor: Martin Havlíček
Publikováno: 13.července 2008

Slibovali nám destrukci okolí, volnost pohybu a rozsáhlý vozový park. Jestli se vývojářům podařilo tyto sliby naplnit zcela nebo jen zčásti, to už víte z červnové mega-recenze (9/10). Nyní se však můžete přesvědčit o kvalitách hry na vlastní oči.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Kdybyste se ještě přednedávnem zeptali nějakého hráče, čím je zajímavá chystaná hra Battlefield: Bad Company, určitě by z něj vypadlo cosi o technologii, která umožňuje likvidovat prostředí. Ve hře skutečně můžete kácet stromy a bourat domy, ale rozhodně ne zcela libovolně. Ať budete pálit sebevíc, některé zdi přeci jen zůstanou netknuté. Zkáze totiž podléhají pouze části zdiva a střecha. Některé budovy (například hlídkové věže), byť působí na pohled chatrně, dokonce nereagují ani na ránu z děla a stojí si naprosto bez škrábnutí dál. V herních situacích, kdy vám nepřátelský tank postupně ohlodává vaši jedinou skrýš, si ale uvědomíte, že i tyto neúplné destrukční možnosti bohatě postačí k navození zážitků, jež vám žádná jiná hra nenabídne:

zdroj: Archiv


Neméně silným pilířem hratelnosti je pro sérii Battlefield typická rozmanitost. Rozsáhlý vozový park, čítající všechno možné od džípu až po helikoptéru, obrovský arzenál zbraní a řada zajímavých „hraček“ na dlouho zažehnají případné myšlenky na stereotyp a dopřejí originální (a někdy docela bizarní) zážitky. Kdo říkal, že duel golfový vozík vs. tank je předem rozhodnutý?

zdroj: Archiv


Volnost pohybu, která byla v souvislosti se hrou častokrát omílána, je diskutabilní. Jsou pasáže, kde vás hra nepustí ani na krok a neuposlechnutí trestá smrtí, ale převládají spíše lokality, kde máte pomyslné vodítko povolené a můžete si chodit či jezdit, kam chcete. Co to s sebou přináší, prezentuje toto video. Proč se vracet základnou plnou vojáků, když se můžete spustit po zadku po skále?

zdroj: Archiv


Síť checkpointů je poměrně hustá, avšak rozmístění některých záchytných bodů není vyřešeno moc dobře. Poté, co jste zabiti, vás hra přenese k nejbližšímu checkpointu, jenže ty bývají čas od času docela daleko a pokud nemáte po ruce dopravní prostředek, musíte si k místu střetu doběhnout. Jindy naopak je checkpoint pro změnu příliš na ráně, a tak ihned poté, co jste oživeni, schytáte dávku olova:

zdroj: Archiv


Ačkoliv hraje multiplayer druhé housle (v tuto chvíli nabízí pouze jeden mód, Conquest bude doplněn), skýtá docela solidní porci zábavy. Pár vylepšení by ale potřeboval – například umožnit odstřelovačům zoomovat. Mapy jsou rozlehlé a mnohdy je problém mrňavého panáčka na ovladači vůbec zaměřit. Výrazným pomocníkem jsou barevné puntíky, které nepřítele označí, jakmile jej spatří některý z vašich spolubojovníků. Pak už stačí mířit pouze na tu tečku…

zdroj: Archiv


Systém povyšování a s tím spojené upgrady nám naštěstí upřeny nebyly. Body získané za „válečné činy“ vás posouvají v žebříčku hodností a za to jste zase odměňováni kredity. Ty lze investovat do upgradu arzenálu. Zapomeňte však na nákupy nových rukojetí či zaměřovačů, v nabídce jsou zbraně a několik kusů mocného vybavení (naváděné rakety, bombardování, detektor pohybu atp.) – každá z herních tříd má své menu. Multiplayer se vám tedy jen tak neohraje…

zdroj: Archiv


Další podobná videa si pusťte v sekci video-recenzí (jinak přístupné z levého menu)

Související články: Mega-recenze, Dojmy z multplayeru, Dojmy z GC, Novinky...



Martin Havlíček
autorovi je 21 let, pracuje jako redaktor časopisu PlayIN a portálu Hratelně.cz, jeho práce je pro něj zároveň i koníčkem – ostatně na nic jiného už ani nemá čas

 
 

Martin Havlíček

Nejnovější články