Video o tom, jak Tomb Raider k multiplayeru přišel
zdroj: tisková zpráva

Video o tom, jak Tomb Raider k multiplayeru přišel

8. 1. 2013 16:49 | Video | autor: Petr Poláček |

Představení multiplayeru v chystané akční adventure Tomb Raider bylo překvapivé, pro mě i pro vás. Navíc, úvodní střípky informací nezněly nijak zvlášť lákavě (i když nakonec asi půjde hrát v mulťáku i za laru), ale tvářit se apriori, jako že jde o největší zločin, kterého se tvůrci z Crystal Dynamics, to nemá smysl. Proto jsem rád, že v dalším video dokumentu ze série Final Hours o produkci hry se moderátor s kamerou vydali právě do Eidos Montreal, aby tam zdokumentovali genezi multiplayeru v Tomb Raider a jeho současnou podobu i principy.

Jak sami zjistíte, když si video po rozkliku v článku pustíte, na samém počátku stál nesmělý dojem samotných tvůrců z Crystal Dynamics, že nevědomky vybudovali takovou hru, na kterou by se multiplayer dal napasovat. Vždyť pro singl vytvořili napůl otevřené lokace, do nichž v rámci příběhu zasadili několik proti sobě bojujících frakcí. Přišlo jim, že by tomu seděl multiplayer, jehož efekt na hráče si vyzkoušeli ve výborném stahovatelném titulu Lara Croft and the Guradian of Light.

To byl pro ně rozhodující moment, od něhož se pak odpíchli k rozhodnutí, že tedy multiplayer ano. Jen věděli, že není dobré tříštit síly Crystal Dynamics, a proto za sebe sehnali pro vývoj multiplayeru náhradu v podobě Eidos Montreal, tvůrce posledního Deus Exu. No a od té chvíli už je to jasné. Tedy, jasné, jak se to vezme.

zdroj: Archiv

Výraz Joea Khouryho, který vývoj Tomb Raider multiplayer v Eidos Montreal vede, je výmluvný. Na začátku si vůbec nedovedl představit, jak s tím naložit, protože jak sám říká, Tomb Raider hry byly vždycky o příběhu Lary Croft. A teď je na něj třeba napasovat multiplayer tak, aby působil přirozeně a ne právě ...napasovaně. Obrázek o tom, co vás čeká, si můžete udělat z několika záběrů z hraní multiplayeru, které se na videu mihnou a zcela upřímně, vypadá to dost podobně multiplayeru v Uncharted. Kdyby se to tak i hrálo, asi by bylo vyhráno. Ale to se uvidí až na začátku března, kdy hra vyjde. Nicméně, chci ještě říct, že takhle vypadá povedený pohled do zákulisí vývoje hry.

Nejnovější články