Ve sci-fi simulaci Into the Stars si hrajete na kapitána vesmírné bárky
zdroj: tisková zpráva

Ve sci-fi simulaci Into the Stars si hrajete na kapitána vesmírné bárky

24. 3. 2015 10:43 | Video | autor: Honza Konfršt |

Rovnou na patnáct minut záběrů ze hry se můžete podívat ve videu ze sci-fi akce Into the Stars. Ta připomíná simulátor vesmírného korábu v podobné formě, jakou měl třeba vysoce návykový titul FTL, zde se ovšem jedná o poněkud modernější záležitost běžící na Unreal enginu čtvrté generace. Řízení lodi v tomto vesmírném simulátoru tak vyžaduje podstatně méně představivosti a mnohem více interaktivity. Přesvědčit se o tom už ale můžete v následujícím videu.

Ukázka nezačíná ničím jiným, než první velkou potěchou podobných titul – výběrem samotné postavy kapitána, jeho korábu, výbavy a nakonec i zásob, se kterými do hry vstoupíte. V praxi pak můžeme vidět, jak parádně správa vesmírného a na Kickstarteru podpořeného korábu vypadá a jak se to celé hraje. Na první pohled se samozřejmě jedná o parádní podívanou, nelze se však ubránit dojmu, že je v celku Into the Stars oproti FTL díky interaktivitě tak trochu zdlouhavější.

Uvidíme, jaký bude celkový pocit ze hry až ji dostaneme do ruky a nebudeme muset jen hádat z videa. Vaší pozornosti by neměly uniknout například vylepšování lodi, schopností posádky či například také drobné minihry nesoucí podobu těžení nebo rovnou samotných bojů s nepřáteli. Čistě singleplayerové dobrodružství by mělo na PC a Macy vyjít během letošního léta. Pokud vám tedy sci-fi strategie jménem FTL něco říká a rádi byste cítili být více v centru dění, určitě si tuto záležitost nenechte ujít.

Za hrou stojí pouze čtyřčlenný vývojářský tým, což vzhledem k rozsahu podobě hry budí přinejmenším respekt. Server IncGamers se pustil do zpovídání ředitele vývoje hry, Bena Jonese, a kreativního ředitele, Roye Orra. Základní premisou hry bylo dát do rukou hráčům možnost vydat se na jedinečnou pouť s tím, že jejich akce budou mít vliv nejen na ně, ale i na ostatní zúčastněné a jejich kroky budou mít přímý dopad na osudy řady dalších lidí – a pro hru s takovýmito mechanismy se zdál vývojářům nejvhodnější právě vesmír.

Rozhodovací procesy, které budou hráči absolvovat, pak budou probíhat například i na povrchu planet – v roli kapitána vyšlete posádku na průzkum planety a účastníci zájezdu se vám budou hlásit a tázat se na další postup. A opět – rozhodnutí hráče bude mít přímý dopad na dění na obrazovce a i to bude mít za následek, že žádné dva průchody hrou nebudou identické. Jedinou výjimkou kdy hráč nebude rozdávat rozkazy, ale přímo se podílet na úspěchu akce, je například ve videu viděná těžební minihra.

Samotné souboje pak probíhají v reálném čase a budou po hráčích vyžadovat důvtip a strategické myšlení. Bude zapotřebí zavčasu pálit správně zvolené druhy zbraní, ale například také využívat umně štítů a deflektorů. Zkrátka taková sci-fi klasika, která dá vzpomenout na chvíle strávené ve společnosti seriálového Star Treku.

Inu, uvidíme, co z této hry vyleze a zda bude podobně návyková, jako tomu bylo například u FTL. Alfa verze hry by měla být spuštěna v rámci snad jen několika dnů.

Nejnovější články