V Ultimate Team módu v UFC 2 můžete šéfovat vlastnímu týmu
zdroj: tisková zpráva

V Ultimate Team módu v UFC 2 můžete šéfovat vlastnímu týmu

1. 2. 2016 15:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

Součástí EA Sports UFC 2 bude i Ultimate Team mód, který se stal nesmírně populární variantou, jak hrát sérii FIFA. V podobě, v jakém jej předvede UFC 2 bude pár nápadů změněných, takže nebudete sbírat reálné hráče, ale údery a bonusy. Jejich zisk bude probíhat skrze nákup balíčků, za herní i reálnou měnu. Sympaticky zní ale fakt, že skrze Ultimate Team povedete pětici vlastních, od základu vytvořených zápasníků z jakékoliv divize.

Danou pětici zápasníků budete moci posílat do zápasů offline i online a díky tomu se bude posunovat napříč žebříčky a ranky. Kromě toho, že se takto budou zlepšovat vaši zápasníci, bude se zlepšovat i váš tým, postupně, jak vaši zápasníci získávají na slávě. Nicméně, jak asi správně tušíte, bez nakupování balíčků se moc zlepšovat nebudou.

V balíčcích najdete několik typů karet. Prvním jsou upgrady, které zápasníka zlepšují permanentně. Prvním jsou atributy, které s sebou nesou náchylnost k určitému stylu. Kupříkladu aplikací Taekwondo vylepšení se zápasník zlepší v rychlosti kopů a celkového přesunu, ale ztratí na efektivnosti ground and pound. Další kategorií upgradů jsou perky jako například Lightning Speed, Marathoner nebo Dirty Boxer.

zdroj: Archiv

Moves zahrnují techniky úderů, které budete nově moci používat – podobně jako tomu bylo v jedničce. Patří sem třeba Lead Overhand Hook nebo Superman Punch off the Cage. Nejvzácnějším typem upgradu jsou přímo personalizované „signature“ útoky jako je armbar Rondy Rousey, spinning back kick McGregora nebo GSPho superman punch.

Dalším typem karty jsou boosty, které fungují jednorázově a dočasně. Patří sem tréninkové karty, které vám vylepší atributy na jeden zápas a fitness karty, které vrátí po boji část ztracené úrovně fitness, která ovlivňuje staminu. Každá z těchto karet má pět úrovní a podle toho se liší síla jejich efektu. Některé karty jsou univerzální, ale jiné se zase omezují na určitou váhovou kategorii. Můžete tak otevřít flying knee jen pro lightweight. Vyplatí se tedy mít svou pětici zápasníků napříč divizemi, aby se nebili o karty z jedné divize.

zdroj: Archiv

Kariérní postup začínáte v Divizi 1. Jak kupíte výhry, ocitnete se na cestě k titulu a samozřejmě, s prohrami z ní zase vypadnete. Postupem času se otevřou tři pozice Contender, které vás označují jako jednoho z adeptů na souboj o titul. Následně vás čekají souboje buď s ostatními Contendery a nebo rovnou mistrem divize. Pokud s ním vyhrajete, stáváte se novým mistrem a je na vás, abyste pás udrželi co nejdéle. Jde o velmi sympatickou změnu v rámci možností, jak hrát kariéru, byť v tomto případě jde pořád o odbočku ve formě Ultimate Teamu a ve hře bude i klasická plnohodnotná kariéra.

Výše zmíněný systém platí pro multiplayer, nicméně můžete kariéru Ultimate Team spustit i v módu pro jednoho hráče. V něm sice neplníte denní výzvy a za zápasy dostáváte o něco méně Coinů, za něž kupujete balíčky, ale jinak je forma stejná. EA Sports UFC 2 vyjde 17. března na PS4 a Xbox One.

Nejnovější články