Tahovka Shadowrun Chronicles končí s early accessem a jde s kůží na trh
zdroj: tisková zpráva

Tahovka Shadowrun Chronicles končí s early accessem a jde s kůží na trh

29. 4. 2015 11:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Příběh Shadowrun Chronicles je dlouhý, trnitý a plný zmatení. Někdejší Shadowrun Online prošel po úspěšném kickstarteru kompletním překopáním systémů a z hry, která pokukovala po MMO se stala kooperativní tahová strategie s RPG prvky. Po fázi early accessu tvůrci z nezávislého studia Cliffhanger vydávají plnou verzi hry. Jak vypadá se můžete přesvědčit z traileru v článku, ovšem člověk se nemůže ubránit jistým rozpakům.

Původní Shadowrun Online trpěla zmatením s Shadowrun Returns, protože obě toužily po crowdfundingové pozornosti přibližně ve stejném časovém rámci. Po sérii nezdarů s pokusem hru vytvořit v MMO podobě, a průšvihů, kdy jim doslova zmizel hlavní grafik, se Cliffhangeři rozhodli titul přejmenovat, odstranit MMO segment a udělat ryzí tahovou strategii ve stylu nového XCOM, ovšem s tím, že buď celý tým runnerů ovládáte sami a nebo v kooperaci s kamarády. Celkem se divím, že backeři z Kickstarteru hlasitěji nekřičí, že nedostávají hru, na níž přispěli.

Dovolím si ovšem říci, že tam, kde Shadowrun Returns udělal z nouze ctnost a s nižším rozpočtem se dobře popasoval svébytným vizuálním zpracováním, tam Shadowrun Chronicles – Boston Lockdown, jak zní celý název, spíše přešlapuje na místě a zjevně neví, jak dál. Modely postav působí poněkud karikovaně, animace rozpačitě a lacině. Nicméně, to neznamená, že hra jako tahovka nemůže fungovat. Je třeba zdůraznit, že nejde o RPG jako v případě konkurence. Žádné rozsáhlé prokecávání NPC, větvení úkolů apod, tady jde především a hlavně o tahové střety.

Bohužel, jak některé recenze uživatelů early accessu poznamenávají, systém soubojů si prakticky nic nebere ze stolní předlohy a stejně tak tvorba postavy a systém schopností. Jinak ale hra nabízí více než padesátku nepřátel, taktické triky jako je krycí palba, schovávání se za předměty, prostě základy, jež byste u hry toho žánru čekali. Navíc, jelikož jde o Shadowrun, počítejte i s magií a Matrixem. Prostě, na papíře zní Shadowrun Chronicles vážně dobře a slibně. Jenže, ani jako skalní fanoušek předlohy, se prostě nějak pro hru nemohu nadchnout. Jak sedne vám se ale rozhodněte sami, ať už z traileru a nebo třeba recenzí na Steamu, kde můžete hru koupit za nemalých 26 eur (a to ve slevě).

zdroj: Archiv

Nejnovější články