Star Wars 1313 vás zatáhne do světa, kam slunce nevidí
zdroj: tisková zpráva

Star Wars 1313 vás zatáhne do světa, kam slunce nevidí

23. 8. 2012 20:30 | Video | autor: Petr Poláček |

Není Star Wars, jako Star Wars. Chystaná hra s podtitulem 1313 to dokazuje, protože by i dle proklamací tvůrců ráda nabídla něco trošinku jiného, než bychom od této značky čekali. Žádné sithovské a jediovské mindfucky nebo cestování napříč galaxií. Star Wars 1313 vás v kůži bounty huntera(-rů) pěkně šoupne do stejnojmenného podzemního podlaží na planetě Coruscant a snaž se, hrdino!

Samozřejmě zatím o hře nic moc nevíme, protože doposud prezentované ukázky jsou zjevně technologická dema a o hře samotné toho příliš neprozrazují. Právě to ale tvůrci chtějí zcela evidentně pomaloučku, polehoučku začít měnit skrze sérii video deníčků, přičemž první z nich se týká prostředí.

Tvůrci na videu zapáleně hovoří o tom, jak moc se prostředí podlaží 1313 liší od prosluněného povrchu Coruscantu. Žádná vzdušná a oku lahodící architektura, ale špinavá zákoutí a věčný pocit, že z této díry už se asi nikdy nedostanete. A na denní světlo? Pche, na to rovnou zapomeňte.

Prostředí 1313 je rovněž dosti nebezpečné a potulovat se v pátek večer postranními uličkami, to prý nebude nejlepší nápad, přičemž inspiraci tvůrci hledali ve starém Las Vegas – ještě, když tam vládla mafie, tedy ta skutečná.

Musím se přiznat, že po sérii bezpohlavních technologických ukázek mě první náznaky konkrétních informací o hře začínají mírně rozehřívat. Pokud bude prostředí skutečně tak temné a depresivní, jak se tvůrci holedbají, nutně bude vyzařovat skoro až kyberpunkovou auru, což je voda na můj mlýn.

Otázkou ale ještě pořád zůstává, jestli se pak v takto ideální lokaci bude jenom běhat a střílet, nebo se vývojáři hecnou a herní koncept mírně rozvinou, třeba až tam, kam blahé paměti mířil nešťastný projekt Prey 2. To by se mi velmi líbilo. No, raději to s těmi nadějemi moc přehánět nebudu. BTW - u článku vyznačených platforem si nevšímejte, to je pouhá formalita. Stále nevíme, na čem a kdy hra vyjde.

 

Nejnovější články