Sledujte čtvrthodinové demo z Metal Gear Solid: Ground Zeroes
zdroj: tisková zpráva

Sledujte čtvrthodinové demo z Metal Gear Solid: Ground Zeroes

2. 9. 2012 18:04 | Video | autor: Petr Poláček |

Hideo Kojima dovezl nedávno představený Metal Gear Solid: Ground Zeroes na PAX Prime do amerického Seattlu, kde přítomným hráčům i novinářům předvedl ukázku zahrnující nejenom nehratelnou scénu, ale i pár minut z hraní samotného. Ještě než se ale vrhnete na skoro čtvrthodinový záznam z prezentace (po rozkliku), měli byste vědět, že MGS: Ground Zeroes není pátý Metal Gear! Jak potvrdil sám Kojima, Ground Zeroes je prolog pátého MGS. Těžko říci, co to znamená. Kojima to mohl myslet příběhově, klidně to ale může znamenat, že Ground Zeroes bude jen kratší hratelný příběh, na kterém si Kojima Productions zkouší možnosti svého Fox enginu. Nechme to ale zatím spát, první pohled na nový Metal Gear má přeci přednost.

Z dema a prezentace je jasné, že nový Fox engine není žádné ořezávátko, a co se efektů týče, pumpuje jich na obrazovce pěknou řádku. Mě však zaujaly hlavně Snakeovy parádní pohybové animace a atmosféra, kterou Kojima dokázal zrežírovat s pomocí deště a práce se světlem. Člověku se skoro až nechce věřit, že to je ukázka z něčeho, co poběží na současné generaci konzolí (a PC), jak bylo několikrát Kojimou zdůrazněno.

Pokud jde o osoby a obsazení, tak internet spekuluje, že muž se zohavenou tváří je buď Volgin, přestože měl oficiálně zemřít rukou Naked Snakea (Big Boss) už během MGS3, nebo Fury, kterého jsme také viděli v MGS3 umřít. Chlapec v kleci, který vypadá jako malý Haley Joel Osment z filmu Šestý smysl, by mohl být Raiden, ale ze hry není ani Chico, ačkoli jsou to obě dost divoké spekulace. A hlavní hrdina celého dema, který nese označení Snake? Podle všech znaků je to Big Boss, Naked Snake, Jack zkrátka genetický papá Solid Snakea. Rozhodně bych ale nespoléhal na to, že za něj budeme hrát celou hru. Kojima už několikrát dokázal herní svět nádherně zmanipulovat k určité představě o hře trailery a ukázkami před vydáním, jen aby pak realita ve hře po vydání byla trošku jiná.

 

Smarty.cz

Nejnovější články