Psychonauts 2 vyjde v roce 2018 a vydá ji Starbreeze
zdroj: tisková zpráva

Psychonauts 2 vyjde v roce 2018 a vydá ji Starbreeze

7. 2. 2017 14:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nový update u crowdfundingového projektu Psychonauts 2 na Figu zveřejnil řadu nových informací. Tou nejdůležitější je, že hru vydá Starbreeze Studios. Ti do hry a její distribuce investují 8 milionů dolarů, přičemž vše se jim vrátí z prodejů – do zaplacení částky budou mít 85 procent z prodejů a po jejím vyrovnání 60 procent, a to včetně zisku z crowdfundingu. Značka Psychonauts ale nadále patří Double Fine a řadových backerů by se dohoda neměla nijak dotknout.

Hra by měla vyjít v roce 2018, ale je třeba říct, že Double Fine ještě nepřešli do plné produkce titulu a zatím experimentují a zkouší různé herní prvky. Což neznamená, že by nebylo nic hotové. Důkazem je i nové video, které ukazuje testovací oblast The Quarry. Z ní ve finální podobě hry nic neuvidíte, ale koncepčně jde o základ velkého hubu, který bude sloužit jako základna.

Tým na mapě Quarry provádí testování herních prvků, stejně jako celkového vizuálního pojetí. Obecně jde o oblast, v níž si mohou tvůrci zkoušet jednotlivé funkce, které by chtěli do hry zakomponovat, stejně jako vyzkoušet rozložení mapy, pojetí puzzlů, otevřenějšího světa a jeho zkoumání apod. Nicméně, nic z toho, co vidíte, není finální podoba hry, jde jen o testování.

zdroj: Archiv

Tým především řeší, jak zachovat původní, trochu neohrabaný styl hry v Unreal Enginu, kde je snadné tuto estetiku narušit moderní geometrií apod. Nakonec se jim ale prý podařilo nalézt zlatou střední cestu mezi původní kreslenou stylizací a soudobou technologií, která je na „domácký“ vizuální styl Psychonauts občas až moc detailní.

Nejnovější články