První video představuje Marvel Heroes MMO jako diablovku
zdroj: tisková zpráva

První video představuje Marvel Heroes MMO jako diablovku

23. 5. 2012 10:50 | Video | autor: Petr Poláček |

Pokud jste se nedávno vrátili z kina plni až po okraj duše dojmů z filmu Avengers, tak ne náhodou se můžete chytit do pasti prvního videa z chystaného MMO Marvel Heroes (dříve Marvel Universe). Když říkám, že ne náhodou, tak je jasné, že zrovna Avengers skvadra (Thor, Hulk, Iron Man, Kapitán Amerika) byla za hvězdy prvního videa ze hry vybrána schválně, kvůli filmu. Vůbec ničemu to ale nevadí, naopak.

zdroj: Archiv

Z filmu, kde se na legračně oblečené komiksové geroje dalo jenom koukat, se můžete rovnou přemístit do hry, kde si za ně zahrajete – a to už je nabídka, která pro MMO hry není tak běžná. Je totiž normální, že vás hry podle známé licence šoupnou do známého světa a klidně i známého příběhu, ale hrát za jeho hlavní hrdiny už vám neumožní. Prostě by se jim hra rozsypala pod rukama, protože neunesou přání všech hráčů být oním ikonickým hrdinou. Marvel Heroes do tohoto risku půjde. A možná těch riskantních věcí na hře bude ještě více.

Protože na Games jsme o hře ještě nepsali, je třeba zdůraznit, že Marvel Heroes je zdarma hratelné akční RPG, které vypadá jako Diablo a zřejmě se i bude hrát jako Diablo. Ostatně, jedním z hlavounů stojících za celým projektem je David Brevik, kdysi prezident Blizzard North a jeden z lidí, díky němuž vzniklo první a druhé Diablo a bez kterého byste asi nyní nehráli Diablo III.

Marvel Heroes chce podporovat týmové i sólo hraní, dungeony by se měly náhodně generovat pro každou novou hru a ona možnost hrát za populární postavičky z komiksů od Marvelu souvisí s tím, že je můžete sbírat. Nebudete tedy hrát za jednoho hrdinu, ale klidně za víc. A bude jim měnit oblečky, vylepšovat schopnosti, sbírat pořádné vybavení atd. Počítejte však s tím, že za většinu věcí nad základem už se bude platit – když je taková onlineovka zdarma k hraní, tak to neznamená, že je celá zdarma k hraní :)

Příběhové pozadí hry se snaží ze svého pera vydolovat Brian Michael Bendis, který asi bude fanouškům Marvel komiksů dostatečně známý podle toho, co se o něm na homepage píše. Leč mě, jako komiksovému analfabetovi, jeho jméno nic neříká a žádnou oslavnou ódu na něj asi zrovna nevymyslím. Od toho je tu ale hra, aby mě podobným Bendise a spol. představila. Aspoň doufám.

Nejnovější články