Průlet turbulentní historií na videu z Tropico 5
zdroj: tisková zpráva

Průlet turbulentní historií na videu z Tropico 5

18. 4. 2014 12:30 | Video | autor: Adam Homola |

El Presidente minule parodoval Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku, ale tentokrát na to jde trochu vážněji. Vlastně ani samotného El Presidente neuvidíme. Vydání Tropico 5 se blíží (23. květen) a tvůrci z Haemimont Games vás na záběrech nového videa v rychlosti provedou jednotlivými historickými érami, které hra obsahuje, a vyžaduje v nich plnění odlišných úkolů. Znalce Tropica to ale moc nepřekvapí, na rozdíl od hudby, která příjemným překvapením je.

Jde o upravený motiv z prvního dílu, který hned zabrnká na nostalgickou strunu pamětníků parádní jedničky. Hráči sérií nepolíbení najdou na videu pěknou rekapitulaci hlavních cílů Tropico her: mezi lety 1850 až 1900 je vaším úkolem osvobodit vlastní kolonii z nadvlády cizí země a vyhlásit nezávislost. Mezi léty 1900 až 1950 vám budou dělat na čele vrásky dvě světové války, kdy musíte vynalézt nové technologie, abyste oba konflikty přežili.

zdroj: Archiv

Následuje období studené války, kdy mezi lety 1950 - 2000 musíte řešit, se kterou světovou velmocí se spojíte, abyste z toho vybruslili co nejlépe. Poslední fáze hry se odehrává mezi lety 2000 - 2050, kdy budete čelit výzvám 21. století. Vývojáři se vedle nového traileru pochlubili s informací, podle níž za předobjednání dostanete automaticky limitovanou speciální edici hry.

Speciálka obsahuje kostým pro avatara El Presidente a sandboxovou mapu Bayo del Olfato. Na Steamu vás pak čeká klasická malá předobjednávková sleva a výběr mezi normální edicí, speciální edicí nebo větším počtem kusů.

Tropico 5 vyjde na PC už 23. května. Na Xbox 360 a Macu vyjde hra v létě a na verzi pro PlayStation 4 si musíme počkat až do podzimu.

Nejnovější články