Příběhový trailer Far Cry 4 servíruje mrtvé opičky a boj za svobodu
zdroj: tisková zpráva

Příběhový trailer Far Cry 4 servíruje mrtvé opičky a boj za svobodu

5. 11. 2014 11:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ubisoft si podle očekávání nebere servítky a sype na nás jednu upoutávku na Far Cry 4 za druhou, ale následující video s útržky příběhu se spíše povedlo. Třeba proto, že se prezentaci zápletky a postav věnuje více do hloubky a nejde jen o rámcové „musíte bojovat proti Pagan Minovi.“ Samozřejmě na záběrech videa nechybí atraktivní domorodá bojovnice a několik visících otazníků nad tím, zda obyvatelstvo Kyratu není jen banda pořádných parchantů.

Tím spíše, že nevíme, kdo na jednom ze záběrů griluje nebohého staříka, nebo jestli lidová aréna není pro Ajaye příliš velké sousto ve srovnání s relativně civilizovaným Pagan Minem. Tedy, civilizovaným alespoň navenek, což je tvář, kterou Pagan Min nastavuje světu a na záběrech videa také Ajayovi - samozřejmě jen za předpokladu, že odhlédneme od incidentu s propiskou, který spíše pochází z pozdější fáze hry, kdy máte na svém kontě několik hromad mrtvol.

Ačkoliv mezi Far Cry 4 a Far Cry 3 nevidím zásadní odlišnosti, zejména v konceptu a pojetí scénáře, nepálské prostředí stejně propůjčuje čtvrtému dílu punc unikátnosti a originality, který mě láká mnohem víc, než tropické ostrovy z trojky. Uvidíme až Far Cry 4 vyjde, k čemuž dojde 18. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články