Husky komentuje dvojici zápasů z Heroes of the Storm
zdroj: tisková zpráva

Husky komentuje dvojici zápasů z Heroes of the Storm

27. 12. 2013 18:51 | Video | autor: Petr Poláček |

Pro spíše nezasvěceného pozorovatele bylo přeoznámení Blizzard All-Stars pod novým názvem Heroes of the Storm malým zjevením. Člověku, který si na DotA 2 nebo League of Legends netroufá kvůli nutnosti významné časové investice a složitosti pravidel, totiž Heroes of the Storm připadá jako mnohem přímočařejší, ale zároveň ne blbější alternativa. Navíc HotS slibuje hrdiny, které znám z jiných her od Blizzardu, což je lákadlo, které se nedá jen tak přehlédnout.

Následující videozáznamy dvou kompletních her z alfa verze Heroes of the Storm můj dosavadní dojem pouze potvrzuje. Zajímat by mohly i mnohem zručnější hráče, kteří se DotA 2 a dalších podobných her nebojí, leč přesto se na HotS třesou. Komentáře se totiž ujaly známé hlasy Dustina Bowdera z Blizzardu, ale hlavně Huskyho.

Pohled na známé jednotky ze StarCraft II, Diablo III či Warcraft III přináší vzpomínky na skvělé chvíle ve jmenovaných hrách. Rychle se však rozplynou s překvapivě přímočaré hratelnosti, která je prvé řadě závislá na kontrole území. HotS se třeba zbavuje předmětů a jakékoli in-game ekonomiky a dává prostor skillu a správné strategii každého hráče.

Pořád sice platí, že člověk čelí pětici odlišných hrdinů se specifickými schopnostmi, což znamená, že má plné ruce práce, ale oproti již zmíněné DotA 2 má mnohem více času a prostoru k naplnění vymyšlené strategie. S přihlédnutím ke kratší délce zápasů se Heores of the Storm profiluje jako ideální varianta DotA stylu pro relativně široké pole hráčů.

Jde ostatně o vlastnost, která je blízká ostatním hrám od Blizzardu a bylo by divné, kdyby najednou chyběla v Heroes of the Storm. O tom se ale sami přesvědčíme až bude HotS dostupná alespoň v betě, na kterou si ještě chvilku počkáme. Zatím se do ní můžete alespoň zapsat.

Nejnovější články