GDS 2019: Dan Vávra – Co by měly školy učit, aby produkovaly schopné herní vývojáře?
zdroj: GDS

GDS 2019: Dan Vávra – Co by měly školy učit, aby produkovaly schopné herní vývojáře?

10. 11. 2020 17:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Přednáškou Daniela Vávry pokračujeme v našem pásmu videí z Game Developers Session 2019, které loni v listopadu přivítalo řadu zajímavých osobností z české i mezinárodní herní scény. Letošní ročník se kvůli pandemii covidu-19 uskuteční čistě digitálně, a to v pátek 27. listopadu a v sobotu 28. listopadu. I přes změnu formátu se ale můžete těšit na řadu inspirativních hostů a palčivých témat kolem herního vývoje a produkce.

Dana Vávru asi není třeba dlouze představovat. Proslavila ho první Mafie pod hlavičkou Illusion Softworks, s více než deseti lety zkušeností z herního průmyslu se stal jedním ze zakladatelů Warhorse Studios. Právě při vývoji Kingdom Come: Deliverance si asi nejvíc uvědomil, jak málo schopných českých vývojářů opouští vzdělávací systém. Velká herní jména jsou většinou samouci, chybí specializované obory přímo na školách a většina adeptů na pozice v herních studiích jsou nadšenci bez praxe a portfolia. Co mohou školy, ale i zájemci o práci v herním vývoji zlepšit? Dozvíte se v přednášce:

 

Daniel Vávra (Warhorse Studios)

Daniel Vávra je český herní producent, scenárista, designér a spoluzakladatel Warhorse Studios, známý jako autor prvních dvou dílů Mafie a Kingdom Come: Deliverance.

Videa z Game Developers Session 2019 vám přinášíme spolu s organizátory konference. Další videozáznamy z minulých ročníků najdete na YouTube a také na našem webu. Do startu letošního digitálního ročníku se můžete těšit třeba na přednášku Jarka Koláře o preprodukční fázi herního vývoje či na samotného šéfa Warhorse, Martina Frývaldského, který se zaměří na hry z hlediska financí.  

Nejnovější články