Dlouhá ukázka z akčního RPG Transistor od tvůrců Bastion
zdroj: tisková zpráva

Dlouhá ukázka z akčního RPG Transistor od tvůrců Bastion

26. 3. 2013 17:55 | Video | autor: Petr Poláček |

Nestává se příliš často, aby byli tvůrci hned vzápětí po představení hry svolní ji poměrně obšírně ukazovat v celé své nedokončené nahotě. Leč vývojáři ze Supergiant Games jsou příjemnou výjimkou, která potvrzuje pravidlo a skrze Total Biscuita vám nabízí možnost zhlédnout souvislou čtvrthodinovou ukázku z jejich chystaného titulu Transistor.

Jak je třeba zdůraznit, abyste Transistoru věnovali řádnou pozornost, Supergiant Games jsou tvůrci akčního RPG Bastion, které se pro mnohé z nás stalo nečekaně jednou z nejlepších her roku 2011. Transistor pokračuje ve šlépějích Bastion a soudě dle záběrů nabídne nejenom stylově zpracovanou grafiku a kouzelnou audio stránku s komentářem (a nádherným zpěvem!), ale též herní mechanismy, co mají potenciál zaujmout.

Zatímco Bastion bylo v zásadě tradiční akční RPG, Transistor už tuhle formuli využívá pouze částečně. Vedle ARPG clickfestu nabízí taktický mód, ve kterém si na základě AP bodů naplánujete další akci a následně sledujete, jak jej hlavní hrdinka provádí. Oba dva bojové styly můžete libovolně mixovat dle potřeby, která bude dána situací. Ne vždy bude možné zmasit soupeře bez zastavení a bez rozmyslu.

Nemá cenu komentovat příběhové aspekty čtvrthodinového dema, stejně jako detaily typu animace postav, protože s vydáním Transistor se počítá nejdříve na začátek příštího roku. Co však komentovat lze už nyní, to je dojem ze hry, prvotní názor, který vám vyvstane v hlavě, když se na to celé dokoukáte. Ten můj dojem má podobu zvědavosti, jak jste na tom vy?

 

Nejnovější články