Demonstrace IllumiRoom vypadá působivě i podivně
zdroj: tisková zpráva

Demonstrace IllumiRoom vypadá působivě i podivně

30. 4. 2013 11:32 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak uvidíte z následujícího videa, koncept IllumiRoom, o kterém psal třeba v lednu Petr, pokračuje ve svém vývoji zdárně vpřed a prezentuje solidní potenciál, jak přinést něco nového. S využitím momentálně standardního projektoru a Kinectu vytváří panoramatické dokreslení dění ve hře nebo ve filmu, což může mít hned několik podob.

A tady se dle mne bude lámat užitnost budoucího produktu pro samotné hráče. Bude hodně záležet na tom, co od hry chcete a co snesou vaše oči a hlavně mozek. Efekt, kdy střelba vizuálně vibruje pokojem, nebo kdy IllumiRoom zvýrazní předmět, který je mimo zorné pole televize, mi přijde efektní, ale i efektivní. Naproti tomu třeba rozšíření herní plochy na celou stěnu působí i na takto prostém videu solidní dezorientaci v prostoru a spíše ruší.

Jak je řečeno ve videu, některé prvky půjde vytvářet na základě prostého pohybu ve hře respektive reflexí pohybu ovladače, na jiné, třeba na předměty, které se z obrazovky skutálí na podlahu, už bude třeba pracovat s enginem hry.

Celkově jde o velmi zajímavý vynález, který však zatím disponuje pouze potenciálem, který bude ještě třeba víc vytěžit. Pro nový Xbox ale i tak může jít o jedno z es, zvláště ve spojení s konzolí jako obecným multimediálním centrem. A podtrhnout filmovou nebo herní scénu, byť jen základními efekty, může být celkem solidní obohacení zážitku. Teoreticky.

...

Nejnovější články