Charakter prostředí sehraje v MechWarrior Online velkou roli
zdroj: tisková zpráva

Charakter prostředí sehraje v MechWarrior Online velkou roli

24. 7. 2012 13:38 | Video | autor: Petr Poláček |

Vliv okolí, krajiny, terénu, jedno jak to nazvete, na události ve hře není ničím novým, přesto je to jeden z prvků, který se na konto vybroušeného vizuálu z jistých typů her vytrácí, nebo mám alespoň takový pocit. Všichni třeba hovoří o tom, jak jsou dneska střílečky lineární a linkují vtipné a trefné porovnání layoutu mapy z Dooma s layoutem levelů dnešních stříleček. Mě třeba ale mnohem víc štve, že zatímco v Doomovi mi ubývalo zdraví v polích s kyselinou či lávou, žádný podobný efekt až na pár výjimek už dnes ve střílečkách není. Přitom by se z podobných efektů dalo tolik vytěžit, myslím hratelnostně!

zdroj: Archiv

Proto mě tak potěšilo nové video z MechWarrior Online, které formálně představuje bojiště v oblasti údolí Caustic, ale mě v prvé řadě dokazuje, že tvůrci myslí i na tak zásadní věc, jakou je vliv okolní teploty na bojové i pohybové možnosti různých typů mechů. Protože údolíčko stojí na ústí sopky, je zde teplota konstantně mnohem vyšší, než kdekoli jinde. A protože mechy princip přehřátí odjakživa intenzivně řadí do základních zákonů hratelnosti, budete při hraní s teplou muset kalkulovat.

Bude třeba dávat pozor na přehřátí, zejména pokud použijete některý z větších a těžších bojových strojů, které generují mnohem více tepla, než menší a lehčí varianty. Strategicky budete muset uvažovat nejenom nad svým manévrováním na bojišti, nad polohou vůči nepříteli, ale i nad výběrem vhodných zbraní. S ohledem na velmi krásný dohled se budou hodit zbraně na dálku, respektive zbraně, které jsou nenáročné na teplo, potažmo i ochlazují.

Pamatovat je třeba i na fakt, že konstantní teplota se zvyšuje tím více, čím blíže jste ke středu údolí, kde pod povrchem ústí sopka. Pokud se vám tam soupeře podaří chytře zahnat z bezpečné vzdálenosti, tak jej následně můžete v klidu nechat uběhat a usmažit ve vlastní šťávě nebo ho upižlat zbraní na dálku, protože nebude mít dostatečnou mobilitu na to, aby se za něco schoval. Což mi tedy připomíná, už jste se zapsali do uzavřené bety? Byl jsem přesvědčený, že už dávno jsem to udělal a ono ne. Ta hlava, asi ji mám přehřátou....

 

Nejnovější články