Zhodnocení Wii verze Call of Duty 3
zdroj: tisková zpráva

Zhodnocení Wii verze Call of Duty 3

16. 12. 2006 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jak moc se liší Wii verze od zážitku v Call of Duty 3 na nadupaných konzolích X360/PS3? Odpověď v minirecenzi.

Válečná FPS Call of Duty 3 na konzoli Wii se od verzí pro X360/PS3 drasticky liší – jak po stránce výpravy, tak i co do samotného herního zážitku. Hra využívá specifického ovládání snímajícího pohyby vašeho zápěstí snad nejlépe ze všech akčních her, které si můžete v současnosti na Wii užít. Ba co víc, nezdráhám se ani prohlásit, že jej využívá nejlépe ze všech Wii her vůbec. Tam, kde u jiných titulů pouze držíte Wiimote v horizontální poloze a nakláníte jej jako volant, tam vás COD3 přiměje uchopit do jedné ruky Wiimote a do druhé Nunchuk, abyste je drželi vedle sebe jako dvě strany volantu – plynulé kroucení ze strany na stranu pak dokonale otáčí volantem vašeho džípu ve hře.

Vedle základních mechanismů, jako je pohyb nebo míření (podobně řešené jako v Red Steel) vás hra bude pravidelně probouzet za pomoci intenzivních simulací pádlování veslem v člunu na řece, šroubování pojistky u výbušniny nebo přetahování se s nepřítelem o zbraň a následného úderu pažbou. Po stránce ovládání a z něj plynoucí zábavy tedy došlo k dokonalému naplnění marketingového sloganu hry: „budete žáru války blíže než kdy předtím“.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Říkali nám, že Wii není o grafice, že je to technicky slabší konzole za rozumnější peníze. Přesto jsem ale nečekal, že vizuální rozdíl oproti X360 bude TAK výrazný. Ani obrázky nebo videa mne na to nepřipravily. Hra je vlastně úplně stejná, pokud jde o náplň, rozmístění postaviček, budov atd. Ale veškeré textury jsou v několikanásobně nižším rozlišení, přičemž prakticky dokonale chybí jakékoliv efekty typu odlesky apod (ty třeba v Red Steel najdete, ale COD3 na ně zřejmě nemá dost místa v paměti skrz masovější akci). V některých případech byla třeba úplně vynechána grafika znázorňující vodní hladinu, takže když ve druhé misi kráčíte korytem potoka, jdete po vyprahlé díře (zatímco na X360 se brodíte zurčící vodou).

Ve WIi verzi výrazně ubylo také efektů od explozí, které celé dějiště v COD3 mají oživovat. Exploze, jež zůstaly, jsou navíc často jaksi zpomalené, jejich animace je kostrbatá (méně fází animace) a nepřirozená. Ačkoliv tedy proporčně zůstaly postavy a prostředí víceméně shodné s verzemi pro výkonnější konzole (= skvělé), mizerné textury a nízké rozlišení změnilo zážitek ze hry na cosi docela jiného, u čeho jsem se musel nutit zůstávat. A to pravidelně hraji na starších konzolích a vždycky jsem tvrdil, že mi o grafiku zas tak nejde. Tudíž mé hodnocení je poněkud schizofrenních 85% za zábavu a 30% za výpravu. Mimochodem, Wii verze COD3 zcela postrádá multiplayer. Zdá se, že tahle hra je prostě nad síly Wii.
zdroj: vlastní

martinzavrel

Nejnovější články