Zástupce Konami: konzolový vývoj nerušíme, pracujeme na novém MGS
zdroj: tisková zpráva

Zástupce Konami: konzolový vývoj nerušíme, pracujeme na novém MGS

22. 9. 2015 16:31 | Téma | autor: Adam Homola |

Další epizoda vývoje či nevývoje her v Konami se tentokrát odehrává podle scénáře japonského vydavatele. Před pár dny se objevila zpráva o údajném zrušení vývoje všech AAA her v Konami kromě fotbalové série PES. Dnes ale oddělení zákaznické podpory (!) Konami přišlo s přesně opačnou informací. Prý se v podstatě nic nezměnilo, na konzolových hrách se v Konami pracuje a nemáme se tedy čeho bát. Lehce podezřelé ale je, že aktuální zpráva nepochází z úst vedení společnosti, nebo alespoň od někoho z PR týmu, ale od zaměstnance zákaznické podpory.

"Mohu vám slíbit, že Metal Gear rozhodně neopouštíme, nic takového. Vím, že to dnes ráno tvrdily nějaké blogy, ale opravdu netuším, odkud tyhle informace berou. Vždyť je to teprve pár měsíců co jsme vydali tiskové prohlášení o vývoji dalšího MGS a zveřejnili jsme také stránku, na které se mohou přihlásit zájemci o práci na novém dílu série. Nevím proč na to takhle brzo zapomněli, ale my na konzolových hrách rozhodně pořád pracujeme, stejně jako pracujeme na značkách Metal Gear Solid, Silent Hill, Castlevania a na ostatních. Nikdy se vlastně nic nezměnilo," napsal zástupce, jak reportuje Nintendo Life.

Je logické, že pokud by v Konami skutečně začali pracovat na nové Metal Gear Solid hře, nebo by byl celý projekt teprve ve fázi náboru nového týmu, nechtěla by firma asi zveřejňovat všechny detaily. Metal Gear Solid není zrovna série vhodná pro vývoj typu early access, takže bychom se měli o hře dozvědět až za několik let. Pokud tedy vše půjde podle plánu a standardním způsobem.

zdroj: Archiv

Stejně tak Silent Hill a další značky. Ty může Konami využívat mezitím v mobilních hrách a pomalu začít plánovat nějakou velkou konzolovku. Anebo taky ne. Aktuální zpráva může být samozřejmě zavádějící, běžný pracovník zákaznické podpory může mít zastaralé či neúplné informace, nebo jednoduše musí říkat jen to, co mu nadiktuje vedení. Přesto jde o alespoň nějakou další pozitivní zprávu přímo z firmy a dlužno podotknout, že nejde o první vyjádření tohoto typu Konami směrem ke spekulacím.

Nejnovější články