Vadný odinstalátor české verze Starship Troopers
zdroj: tisková zpráva

Vadný odinstalátor české verze Starship Troopers

20. 12. 2005 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Díky upozornění našeho čtenáře Ghostrider Toma, který kvůli tomu přišel o rozepsanou diplomovou práci, vyplavalo na světlo, že česká verze sci-fi střílečky Starship Troopers v sobě má (vedle zmínky v manuálu o požadavku CD klíče, který však ve skutečnosti není potřeba) nepříjemnou chybu.

Netýká se samotné hry, nýbrž jejího odinstalátoru (z vlastní dílny TopCD), který bez varování neváhá smazat všechny věci umístěné na ploše operačního systému Windows:

    Do distribuční sítě US - ACTION, s.r.o. se dostala série DVD, která obsahuje chybu v odinstalátoru. Tato chyba se projeví jen v případě, když si uživatel při instalaci označí "Přejete si umístit zástupce na plochu", která je přednastavena jako neaktivní. Při odinstalaci hry Starship Troopers CZ se zmíněnou chybou v instalátoru smaže i systémová složka Plocha a všechny dokumenty, které v ní má uživatel uloženy. Chyba byla způsobena lidským faktorem (nedodržením pracovního postupu) a je individuální a jedinečná jen a pouze pro tuto konkrétní hru. Za způsobené komplikace se velice omlouváme.
Řešení tohoto průšvihu nabízí distributor TopCD na své stránce hned tři, ale v praxi je použitelná pouze poslední varianta, čili aplikace patche (200 KB, namísto včerejšího večera se objevil až dnes odpoledne), který instalátor opraví a umožní korektní odinstalaci Starship Troopers CZ.
zdroj: PR, vlastní

jd

Nejnovější články