Update 2.50 pro PlayStation 4 přidá Suspend/Resume a streamování v 60 FPS
zdroj: tisková zpráva

Update 2.50 pro PlayStation 4 přidá Suspend/Resume a streamování v 60 FPS

12. 3. 2015 13:52 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jednou z funkcí, které Sony před dvěma roky slíbila, ale stále v torně PlayStation 4 chyběla, je Suspend/Resume. Tedy, ne, že byste nemohli hraní přerušit a skočit do menu, ale s blížícím se updatem 2.50 konečně půjde konzoli vypnout do „uspaného“ standby režimu, přičemž hra zůstane přerušená a nezavře se. Takže až konzoli znovu zapnete, bude na vás hra čekat přesně v tom okamžiku, kdy jste ji přesunuli na pozadí. O užitečnosti této funkce asi nemá smysl se sáhodlouze rozepisovat, možnost hru přerušit bez nutnosti ukládat (což ne vždy jde), protože se průběh vypne a hru je nutné spustit znovu, od základu. Ale není to jediná funkce, kterou update 2.50 přinese.

Asi mnohem méně využívanou, leč užitečnou funkcí bude upgradování sub-accountu, tedy účtu, na hlavní „master“ účet přímo z PS4. Podmínkou je věk 18 let, přechod na master umožní upgradovanému účtu spravovat vlastní peněženku na PSN, nakupovat apod. Takže taková virtuální dospělost v kontextu PSN. Pro milovníky sociálních kontaktů skrze hry bude nově možnost hledat si herní přátele skrze Facebook, kde vám systém najde přátele z Facebooku, kteří jsou zároveň registrovaní na PSN.

Do více technických vod zamíří streamování v 60 FPS. Funkce Remote Play a Share Play, které umožňují hrát jinde, než je vaše konzole, nyní budou fungovat buď v 30 FPS nebo 60 FPS podle toho, co si při nastavení služby zvolíte dle svých vlastních preferencí a možností. Šikovně zní možnost zvolit si velikost textu, sílu fontu, zvýšit kontrast uživatelského rozhraní a všeobecně upravit zobrazení, ale i ovládání pro ty, kteří potřebují kvůli postižení v této oblasti jiné nastavení. Skvěle tak zní nová možnost předefinovat tlačítka na DualShocku 4 pro hráče, kteří mají třeba limitovanou mobilitu na některé z rukou apod.

Jako milý bonus pro sběratele velkých okamžiků zní úprava systému trofejí, kde hlavním prvkem je vyrobení screenshotu ve chvíli, kdy získáte nějakou trofej. Ať už si obrázek necháte jako osobní vzpomínku na překonání supertěžkého bosse (či tutorialu), nebo jako prostředek chlubení, je to další bodík do uživatelského komfortu. Nu a nakonec Yukimura, jak zní označení updatu 2.50, přinese možnost nahrávat videa přímo z konzole na server Dailymotion.

Yukimura je momentálně ve fázi betatestu, takže nevíme, kdy přesně vyjde, ale dá se předpokládat, že velmi brzy.

Nejnovější články