Studio Digital Homicide stáhlo žalobu na uživatele Steamu - došly mu peníze
zdroj: tisková zpráva

Studio Digital Homicide stáhlo žalobu na uživatele Steamu - došly mu peníze

4. 10. 2016 12:17 | Téma | autor: Petr Poláček |

průběhu Fight Clubu #294 jsme krom jiných věcí probírali i žalobu studia Digital Homicide nejenom na stovku uživatelů Steamu za elektronické i reálné „harašení“, ale i možnou žalobu studia na Valve, která se rozhodla z nabídky Steamu všechny hry od Digital Homicide odstranit a dále s týmem nespolupracovat. Zápal v boji proti bezpráví a šikaně od uživatelů Steamu a následně i od Valve ale bratrům Jamesi a Robertu Romineovým, kteří tvoří celé osazenstvo zmíněného studia, vydržel jen chvíli. Studio požádalo o stažení žaloby na 18 milionů dolarů, bylo mu ze strany soudu vyhověno, a tím celá věc končí. Prozatím. Co stojí za nenadálým obratem?

Říká se, že za vším je třeba hledat ženu, ale v tomto případě hrají klíčovou roli finance. Bratři Romineové nemají podle svého tvrzení dost peněz na to, aby mohli s žalobou a případným soudním procesem pokročit dále. Proto požádali o stažení žaloby a vrácení všech zaplacených poplatků. Zároveň si tím ale zachovali možnost kdykoli žalobu podat znovu.

Stovka uživatelů Steamu, na které žaloba mířila, a jejichž osobní informace Digital Homicide po Valve chtěli soudně vymáhat, si tak může oddychnout. I když je otázka, jestli je nad čím si oddychnout. James Romine samozřejmě i po stažení žaloby hlásí na všechny strany, že měl velkou šanci uspět – mezi žalovanými uživateli Steamu, které hrám studia Digital Homicide udělovali negativní recenze a hodnocení, prý byla celá řada konkurentů, co to dělali schválně a navíc používali nepravdivé informace.

Hlavním motivem k podání žaloby ale byly hrubé urážky a pomluvy na adresu studia Digital Homicide a jeho her ze strany uživatelů Steamu. Když se jim, podle svých slov, oba dva členové studia snažili na Steamu bránit, a podali žalobu, Valve jejich hry ze Steamu odstranila s odůvodněním, že pro změnu oni šikanují uživatele Steamu.

zdroj: Archiv

Základ celé šlamastiky zřejmě tkví ve hrách studia Digital Homicide, které získaly na Steamu takřka kultovní status proto, jak jsou …špatné, amatérské a slepené dohromady ze stále stejných grafických i jiných podkladů. Když si hry od studia Digital Homicide vzal do parády Jim Sterling ve svých pořadech a nenechal na nich nit suchou, vznikl z toho konflikt, který skončil podáním žaloby ze strany Digital Homicide na Sterlinga. V tomto případě ale ještě není celá věc ukončená – Romineové také požádali o stažení žaloby na 15 milionů dolarů a čekají na rozhodnutí soudu.

Kauza, která bavila herní část internetu v posledních týdnech, tedy končí. Bratři Romineové samozřejmě na své straně nevidí žádnou chybu. Za negativní publicitu okolo svých her nemůže jejich nízká kvalita, ale média, konkurence a zlí uživatelé Steamu, jak sami říkají. A za to, že museli stáhnout žalobu, zase může Valve, protože hry od Digital Homicide ze Steamu stáhla a finančně tím prý studio poslala na kolena. Když se proti vám spikne celý svět, je to holt těžké…

Nejnovější články