Star Trek Online umožní tvorbu vlastních misí
zdroj: tisková zpráva

Star Trek Online umožní tvorbu vlastních misí

29. 10. 2010 10:24 | Téma | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Cryptic Studios pokračují ve své snaze o vylepšování sci-fi MMO Star Trek Online, když hráčům hodlají nabídnout nástroj pro tvorbu vlastních misí. Foundry, jak se nástroj jmenuje, by měl do budoucna sloužit k tvorbě hráčského obsahu pro všechny hry od Crypticu, Star Trek Online je pouze první, která to umožní.

Do tvorby vlastních misí se může zapojit každý hráč s platným předplatným STO – k dispozici pro to bude mít stejné prostředky, jako designérský tým Crypticu. Může využívat objekty, lokace, postavy, zkrátka všechno, co tvůrci povolí. A to jak ve stavu původním, tak mírně upraveném dle vlastní potřeby. Nelze však používat (do hry přidávat) vlastní grafiku ani hudbu a zvuky.

Hodnocení kvality hráči vytvořených misí svěřili tvůrci do rukou opět komunitě, a to v dvoukolovém hodnotícím procesu. Nejdříve daný obsah zhodnotí skupina „recenzentů“ (stát se jím může každý). Pokud bude kvalitativně v pořádku, dostane se do ostré hry, kde jej budou dále hodnotit přímo hráči na pětihvězdičkové škále. Najít kvalitní mise by tak nemělo být těžké.

Nástroj k tvorbě hráčských misí právě prochází betatestem, kterého se můžete zúčastnit také – stačí mít aktivní STO účet. Další podrobnosti o tom, co nabízí Foundry a jaké funkce hodlají tvůrci v nástroji ještě zprovoznit, uvádí FAQ na oficiální stránce.

 

Nejnovější články