Shrnutí recenzí a událostí o GTA: San Andreas
zdroj: tisková zpráva

Shrnutí recenzí a událostí o GTA: San Andreas

10. 6. 2005 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dnes, kdy se u nás začíná prodávat kompletně anglická verze a její DVD už je na cestě k mnoha stovkám zákazníků GameShopu, nastala ta správná chvíle pro zmonitorování, jak si Grand Theft Auto: San Andreas pro PC zatím vede ve světě.

Z GameSpotu si odnáší 90% a slova chvály kupříkladu o rozlehlosti herního světa (včetně polí, lesů a pouště), bláznivé náplni pozdějších misí, získávání respektu před členy gangu či zabírání území přestříkáváním cizích grafiti značek. Udržování kondice a svalů hlavního hrdiny je prý důležité, ale zase v celkové hratelnosti nemá tak velkou roli.

Zpestřením jsou schůzky s přítelkyněmi v restauracích, ale musíte nějak vypadat nejen díky posilovně a také je vzít do vhodného podniku, ne do obdoby McDonaldu. Pokud je v oné cutscéně okouzlíte, tak vás potom vezmou k sobě domů - údajně na kafíčko - což už v základní verzi hry není vidět, avšak jeden šikula zprovoznil nepoužívané skripty a vytvořil z nich interaktivní sexuální mini-hru do přídavné modifikace ve stylu 7 dní a 7 nocí :) - download (1 MB, obrázky). Budete také svědky stealth akce nebo třeba skoku z mrakodrapu s padákem. Stále větší příklon k žánru RPG představuje postupné získávání zkušeností s ovládáním vozidla nebo jízdou na motorce (díky tomu pak nebudete tak často bourat/padat), nutnost projít tréninkem před létáním nebo plaváním, jinak se v příběhu prostě nedostanete dál. Záporné bodíky má na GameSpotu pouze zvuk, který se jim zadrhával na třech různých počítačích, ale zřejmě šlo jen o potíže s ovladači.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na jiných amerických webech jako IGN, UGO a Telefragged dali GTA: SA vyšší hodnocení, ale paradoxně v textu recenzí mnohem více kritizují. Tupou umělou inteligenci ve srovnání s HL2 nebo Far Cry, příliš jednoduché souboje a navzdory vysokému rozlišení zastaralou grafiku (slabší textury, hranaté postavy atd.). Zde si dovolím jeden můj postřeh - ač hra běží bezvadně plynule v 1024x768/32bit s maximálními detaily či dohledností i na GeForce 4 Ti, vypadá prakticky stejně jako Vice City před dvěma lety. Pro její vychutnání si ve vší kráse to už opravdu chce nějakou modernější grafickou kartu, na které vypadá celý svět San Andreas nesrovnatelně lépe. To samé platí pro majitele GeForce 4 MX, kteří sice hru spusti, ale Take 2 jim doporučují pouze rozlišení 800x600 na střední detaily. Více o technických záležitostech poradí přeložené readme do češtiny.

O tom, že nejnovější díl GTA dlouho vydrží, svědčí nahrávka (750 MB) průchodu celou PS2 verzí hry, která nadšencům ze SpeedDemoArchives zabrala necelých osm hodin, což je velký rozdíl oproti jiným titulům, které obvykle zdolají za řádově desítky minut. K ostatním novinkám už jen telegraficky: hi-res scan mapy celého státu San Andreas z limitované edice, dvě oficiální videa (2x 14 MB, WMV), editor textur, program pro změnu aut v garáži, cheaty pro PC verzi a sedm trainerů zprostředkujících hráči nesmrtelnost, neomezeně střeliva, přidání peněz, okamžité zabití na jeden zásah, vypnutí policie, nesmrtelnost jiných osob, zastavení herního času, nepřátelé na vás nebudou střílet, zapnutí světlometů aut atd. Více na domácí fanouškovské stránce GTASA.cz nebo v naší recenzi někdy v polovině příštího týdne.
zdroj: uvedené weby, GTASanAndreas.net, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články