Pro mnohé z nich, zvyklé na svá západní izometrická RPGčka tehdy sedmička byla pořádný kulturní šok, ale přežili to a navzdory příšerné konverzi o hře básnili, alespoň co si pamatuju. Můj zájem přitom pramení z registrace domény FinalFantasyViiPc.com, kterou provedla firma SquareEnix a podle tohoto postu na GoG.com si onu doménu zapomněla chvilku hlídat. Objevil se tak na ní nehotový dokument s charakteristikou možné digitální PC verze FFVII.
Soudě dle slibované možnosti ukládání savů do cloudu se zdá, že by to mohl být „sales sheet“ Steam verze. Může to být samozřejmě celé dobře vykonstruovaná sranda, ale moc tomu nevěřím. A doufám, že třeba na tom Steamu hra vyjde. Mám sice EU i US originálku pro PSX, ale PSN verzi jsem nekupoval a nehrál a možná bych to i docela rád napravil. Uváděná cena 10 Euro přitom nezní špatně, na rozdíl od možnosti cheatovat boostem statistik i peněz, jak je v dokumentu uvedeno. Osobně tomu dávám pár dní, možná i méně, když se to teďka profláklo. A jen doufám, že případná PC verze bude opatřena texty bez brutálních chyb a nebude plná bugů, jako ta původní.