Hráči v řadě zemí světa si už před pár týdny mohli zmíněný okamžik vychutnat v případě Xbox One i PS4. Na hráče v ČR a SR se dostalo až včera, kdy se u nás oficiálně začala prodávat konzole PlayStation 4. V obou zemích se, jak je zvykem, konaly na řadě míst půlnoční prodeje. Jediné dva oficiální, čili pod záštitou Sony, probíhaly v prodejně JRC v Praze na Andělu (ČR) a v prodejně NAY Elektrodom v Auparku v Bratislavě. Jak to tam vypadalo, kolik přišlo lidí a co čekalo na prvního ve frontě – to už vám lépe prozradí fotografie v článku, které jsou dílem původu oficiálního a dílem jde o dar kolegů z Indiana, kteří na místě pořídili i videoreportáž.
Ještě než se vrhnete na fotky níže, je potřeba říci, že podle oficiálního odhadu se v Praze sešlo na půlnoční prodej okolo 350 lidí a v Bratislavě zhruba 250. Můj soukromý odhad, pokud jde o počet lidí v Praze na Andělu, je sice vyšší, protože fronta se táhla až ke vchodu a měla často i 4 až 5 proudů. Na druhou stranu jsem v tomhle nikdy nevynikal. Rozhodně však počet lidí, kteří chtěli mít PS4 hned o půlnoci ze čtvrtka na pátek, byl vyšší, než kolik jich svého času přišlo na Karlovo náměstí při půlnočním zahájení prodeje PS3.
zdroj:
tisková zpráva
Vlevo malá fronta lidí, co mají PS4 zarezervovanou, lidé vpravo jdou takříkajíc na blind
První nedočkavec stál ve frontě na PS4 už od 9 hodin od rána, takže vydržel čekat krásných 15 hodin. Nutno dodat, že se střídal s kamarádem, aby si mohl alespoň odskočit. S několikadenním čekáním šílenců na elektroniku, jak to často vidíme ve zprávách, se to sice srovnat nedá, ale představa, že bych i kvůli PS4 měl někde čekat celý den, se mi jeví jako naprostá utopie. Za svůj výkon si statečný čekatel odnesl nejenom PS4, ale návdavkem dostal od Sony 50 palcovou televizi a odvoz limuzínou domů. Nejvíc jsem mu záviděl ten odvoz, samozřejmě ;)
Více už o půlnočním zahájení prodeje PS4 zjistíte z fotek okolo nebo ze zmíněné videoreportáže od Indiana. Atmosféra byla fajn, nikdo se netlačil, nedošlo ani k žádnému extempore a dostalo se podle všeho na většinu čekajících. Kdo mě smůlu, mohl si alespoň PS4 zarezervovat, aby ji dostal hned s další várkou nových kusů v lednu. Tak to má na správném fotbalové... půlnočním zahájení prodeje být. Kdy zažijeme zahájení prodeje Xbox One, to snad zatím neví ani Microsoft.
zdroj:
tisková zpráva
První majitel PS4 v ČR byl z humbuku okolo sebe dost překvapený
zdroj:
tisková zpráva
V tuhle chvíli třeba ještě neměl ani potuchy, že si neodnese jenom PS4
zdroj:
tisková zpráva
Rychle se ale do své role vžil a rozdával cukrbliky na všechny strany
zdroj:
tisková zpráva
Ostatně, proč by nerozdával cukrbliky, když ho z místa činu čekal odvoz limuzínou a ještě dostal k PS4 telku
zdroj:
tisková zpráva
Limuzína čekala před vchodem a mám dojem, že ten kouřící pán vpravo přemýšlí, jaký pracháč do ní nastoupí
zdroj:
tisková zpráva
Jenže ouha, nečekala na pracháče, nýbrž na kluka, co si jen 15 hodin vystál frontu na PS4. Tohle je interiér auta
zdroj:
tisková zpráva
Vraťme se ale zpět do fronty. Tady už se vesele prodává. Zatím je konzolí dost...
zdroj:
tisková zpráva
Někteří přítomní viděli své šance na PS4 vyloženě přes "růžové" brýle...
zdroj:
tisková zpráva
Někdo stále frontu, další si hráli. Kolegové z Indiana své povolání nezapřeli
zdroj:
tisková zpráva
Sekunda mezi současnou a další generací konzolí
zdroj:
tisková zpráva
Ne všichni ale přišli nakupovat. Bětka z Replaye přišla pracovat!
zdroj:
tisková zpráva
Stejně jako hoši a kluci z Indiana
zdroj:
tisková zpráva
Hlavně, že se všichni bavili a netrnuli hrůzou, jestli na ně nějaká PS4 zbude
zdroj:
tisková zpráva
Prý byly na místě i nějaké ty "celebrity". Já jsem si ale žádné nevšiml
zdroj:
tisková zpráva
Spíše než po hvězdách šoubyznysu jsem koukal, jak takový půlnoční prodej probíhá po stránce organizační. Nu, všechno dopadlo dobře!
zdroj:
tisková zpráva
A v té limuzíně se snad někdy projedu taky...
Na závěr si samozřejmě nemohu odpustit dotaz. Kdo z vás včera stál někde nějakou frontu na PS4? A byli jste úspěšní?