Nvidia podmíní stahování Game Ready ovladačů registrací a aplikací GeForce Experience
zdroj: tisková zpráva

Nvidia podmíní stahování Game Ready ovladačů registrací a aplikací GeForce Experience

16. 10. 2015 17:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Nvidia na webu pro GeForce oznámila betaverzi aplikace GeForce Experience, která přidá spoustu nových funkcí - GameStream ve 4K, broadcastování v 1080p a 60fps a možnost přímého streamování skrze YouTube Gaming. Veskrze jde o velice příjemné a vítané novinky, ale internetová menšina z celého oznámení vypíchla jednu jedinou větičku a postavila na tom svoji kritiku. Jednou z novinek je totiž i povinnost ověření emailové adresy pro budoucí stahování "Game Ready" ovladačů.

Program GeForce Experience vám Game Ready ovladače stahuje automaticky a "na papíře" tak připravuje ovladače pro nejnovější pecky hned v den jejich vydání. Jakmile si budete chtít příště (v praxi by to mělo fungovat někdy v prosinci) stáhnout GR ovladače, bude po vás chtít GeForce Experience ověřit email. Bez ověření si je nestáhnete. Samozřejmě si tím Nvidia nepodmiňuje stahování všech ovladačů.

Na webu a v rámci Windows Update budou ovladače pořád dostupné, zdarma, bez registrace a ověření emailu. Jen tam bude dostupná nová verze vždy jednou za tři měsíce, zatímco v rámci ověřeného GeForce Experience se vám budou Game Ready ovladače stahovat častěji - vždycky, když je Nvidia připraví k vydání nějaké velké hry. Jako důvod pro ověření emailu Nvidia uvádí "lepší podporu a komunikaci s uživateli."

A některým uživatelům to z nějakého důvodu vadí. Ano, na jednu stranu proč by musel mít někdo kvůli ovladačům speciální program a ověřený email, na druhou stranu program stahuje nové ovladače sám a nabízí spoustu dalších funkcí. Emailové registrace a ověření jsou dnes už na každém druhém místě, navíc není problém používat na podobné registrační záležitosti sekundární emailovou adresu. Je vlastně až s podivem, že existuje skupina uživatelů které na konci roku 2015 něco takového vadí.

Běžní hráči se tak v rámci GeForce Experience zaregistrují, ověří email a pak se už o nic nebudou starat a o programu nebudou ani vědět. Hardcore hráčům a znalcům to může být v podstatě také jedno - aplikace běžící na pozadí žere na herním počítači zanedbatelné množství paměti. Hlasitá menšina na Redditu a jinde tedy opět nafukuje běžnou věc v problém obřích rozměrů.

Zástupce Nvidia prý novinářům prozradil, že GeForce Experience už používá přes 90 % majitelů grafických karet od Nvidie, jak uvádí PC World. Tudíž stížnost na nutnost "zase dalšího programu na pozadí" v době 8, 12 či 16 GB paměti také padá. A jak už bylo řečeno, samotná aplikace nabízí spoustu dalších užitečných funkcí, nejde jen a pouze o nástroj pro stažení ovladačů. Celé oznámení včetně detailního popisu všech nových funkcí GeForce Experience najdete na oficiálním webu GeForce.

Nejnovější články