zdroj:
tisková zpráva
V tuto chvíli je již celá akce ukončena a starý rekord překonán - ten nový činí neuvěřitelných 100 hodin. Přesně tak dlouho dokázalo 5 hráčů vydržet u svých počítačů. Ještě delšímu hraní v kuse zabránili samotní pořadatelé, kteří se trochu obávali, aby tam někdo z účastníků´nezkolaboval. Jak vypadali při/po výkonu se můžete podívat na fotkách od Bo0a. Protože byl původně připraven jen jeden pohár pro vítěze, nechají nyní pořadatelé dovyrobit jeho repliky i ostatním - slavnostní předání se uskuteční při zahájení letošní PG Challenge v Karlových Varech. Na rozdělení ostatních cen se prý hráči přátelsky dohodli.
Další střípky z průběhu akce naleznete na GameZone či na webu časopisu Score, který překonání rekordu inicioval a pořádal. O výsledcích pokusu dnes informovala dokonce i Česká televize ve svých hlavních zprávách. Pro zpestření přidáváme na závěr ještě ukázku záznamu z deníčku, který si redaktoři Score na akci vedli - tento je konkrétně od Tomáše Zvelebila:
22. 6. 2004 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |
V sobotu jsme vám přinesli článek o tehdy započatém pokusu o překonání českého rekordu v kontinuálním hraní.
Práskač Bedřich z Playstation magazínu [...] za mnou přikvačil: "Hele, Ali, tamhleten tlustej chrápe, fakt! Něměl bys to říct??. Když jsem Bedřichovi s opovržením v oku sdělil, že rozhodně nehodlám být ten, kdo onoho chudáka nabonzuje rozhodčím, nehledě na fakt, že jmenovaný "nechrápal", ale jen tak velmi pomalu a uvážlivě hrál (až, pravda, skoro nehrál), urazil se, jako bych pohrdl karamelou. Pro čisté svědomí jsem šel vytuhávajícího chlapíka (hráč č.8) povzbudit a zlehka mu naznačil, že to skoro vypadalo, jakoby místy spal - samozřejmě, oba víme, že nezabral ani na sekundu, jen pět šest minut studoval obsah mise v Medal of Honor, což zase není tak moc. Předpokládám, že mě pochopil, ale i tak mám pocit, jakoby mu v očích plály malé postýlky... [více v příštím čísle Score]