Nová podoba Games.cz si žádá vaše připomínky
zdroj: tisková zpráva

Nová podoba Games.cz si žádá vaše připomínky

2. 4. 2014 19:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pokud jste to ještě neudělali, rozhlédněte se okolo. Pro některého představuje upravený ksicht Games.cz změnu zásadní, pro jiné se nic moc nezměnilo. Po více než třech letech od spuštění nové podoby webu už jsme ale věděli, že je potřeba nabídnout čtenářům (ale i sobě, koukáme do toho, jak je den dlouhý) nejenom nový sestřih, ale zejména zacelení děr, které vznikly během příprav na spuštění v roce 2010. Jakých děr?

Aprílový vtípek, který včera "otřásl internetem" ;)

Když jsme v roce 2010 připravovali tehdy „nové Games.cz“, nebyl čas řešit řadu prvků v klidu a s pomocí grafika, který vlastně v Tiscali ani nebyl. Web musel „ven“ stůj co stůj a celou řadu grafických prvků jsme tedy provizorně navrhovali společně s programátory s tím, že se to „potom“ opraví. Jak už to chodí, kvůli jiným projektům se z provizorních řešení stala řešení regulérní, na která se nabalovaly další prvky.

Právě odstranění těchto provizorií jsme si vytkli za cíl při postupném zušlechťování Games.cz, jehož výsledek máte díky programátorům a práci grafika Honzy Diblíka před sebou. Byli bychom rádi, abyste nám k tomu sdělili v diskusi pod tímto článkem své konstruktivní připomínky. Když si proklikáte web, zjistíte, že jsme vyčistili horní lištu od přebytečných rubrik (zmizely kusy, na které dle našeho měření nikdo neklikal), změnili jsme lištu nad článku (volba obsahu dle platforem vás dle měření opravdu zajímala) a zřejmě nejviditelnější změnou prošly samotné články. Zvětšili jsme font, aby se text lépe četl a poladili jsme uspořádání jednotlivých prvků okolo textu (umístění tagů, odkazy na kartu hry, příbuzné články apod.).

Prakticky znovu, ale stále v duchu původního layoutu, jsme navrhli vzhled celé řady stránek uvnitř webu (data vydání, katalog her a další), které oko grafikovo doposud ani nevidělo a věřte nám, že vidět ani nechtělo. Ve výsledku nás překvapilo, jak moc jsme museli web překopat, jakkoli změna nemusí zvenku působit nijak zásadně. Ale to je život...

Protože jsme společně s novou tváří webu přešli i na nový redakční systém, celá řada méně i více důležitých prvků, na které jste zvyklí, nemusí na Games.cz v této chvíli fungovat správně nebo vůbec. Společně se statečným týmem programátorů (minimálně oni si zaslouží vaše uznání, protože poctivě udělali oč jsme si řekli, a když vám to možná nevyhovuje, není to jejich vina) postupně jednotlivé chyby odstraňujeme, což může pár dní zabrat. Nikde navíc není psáno, že co jsme si namysleli, musí zůstat v současné podobě. Vracet web do staré podoby opravdu nebudeme, ale pište nám prosím, co by podle vás na současné podobě zasloužilo úpravu.

Jakékoli konstruktivní připomínky bereme v úvahu a minimálně se nad nimi zamyslíme. Přeci jenom je vás o pár tisíc víc než nás, navíc jsme do současné podoby koukali tak dlouho, že jsme si mohli zvyknout na řadu řešení, která pro vás čtenáře nejsou ideální.

Doufáme, že nakonec budete s upravenou podobou Games.cz spokojení a zvyknete si na ni. Co si budeme nalhávat, na nový vzhled jakéhokoli webu si musíte především zvyknout než začnou na povrch vyplouvat opravdové nedostatky. Vy (čtenáři) i my (redakce) jsme zažili příliš mnoho redesignů a faceliftů, abychom z prvních ohlasů činili kategorické soudy. Ono si všechno sedne, a až pak je potřeba buď dále překopávat, nebo stavět na novém vzhledu.

Nechte si tedy současnou podobu webu projít hlavou i očima a dejte nám vědět, co se vám líbí a naopak. Pomůžete nám i sami sobě. Děkujeme!

Nejnovější články