NHL 2002: chladivý koutek przničů češtiny
zdroj: tisková zpráva

NHL 2002: chladivý koutek przničů češtiny

16. 12. 2001 21:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Před nějakým časem jsme zde uveřejnili zprávičku o úrovni české mutace oficiálních stránek hry NHL 2002 (recenze).

A moc jsem nechválil. Nedávno se situace zlepšila alespoň v tom, že proběhla konečně jejich aktualizace a tam, kde jste ještě nedávno viděli třeba u dávno vydaných downloadů pouhé „Přijdu hned“, dnes najdete již funkční linky na utility a updaty. Tento krok kupředu pochvalme, nicméně je namístě upozornit, že nebyl učiněn nohou až tak jistou.

Kdo je přivyklý mluvě vietnamského trhovce, bude při konzumaci ostře lámané mateřštiny trpět méně než já. Nicméně se neubráním pocitu, že publikovat na web (potažmo oficiální) by měl člověk, který jazykem vládne alespoň na úrovni absolventa kompletní základky, nejlépe pak umístěné přímo v naší republice. Nemohu se zbavit dojmu, že textový obsah oněch stránek je dílem buď analfabeta, anebo cizince, který má pocit, že když česky rozumí, může v češtině i publikovat. Krkolomné kreace ve větné skladbě umocňuje používání nevhodných synonym (ucítit - pocítit). Vrcholem všeho pak jsou excesy typu „Máriovi úžasné chvilky“, které umístěné i graficky do nadpisu vás srazí ze židle.

Navzdory nevábné (nebo chcete-li úsměvné) formě zde najdete zajímavé informace třeba o zakládání ligových her po internetu apod. Pokud tedy máte doma krém proti husí kůži, namažte jím celé tělo a „vyražte k síti a skórujte vítězný gól“ nebo „braňte svou svatyni s nasazením holého života“, protože letos je „led ještě studenější, než kdy předtím“ a „Máriovi úžasné chvilky“ si zaslouží vaše „speciální radovánky a popěvky“. A nenechte se odradit v sekci Downloads hned prvním linkem „PC Elitserien & SM Liiga Patch“. To je nějaká kravina s NHL vůbec nesouvisející a ani link vám nebude fungovat. Začněte až tím dalším :o)

Update NHL 2002 bez internetu?
Mnozí hráči NHL 2002 mohou být postaveni před problém, který není bohužel pro sérii NHL nijak nový. Jak si updatovat hru, když doma nemám internet? Tuto otázku jsem si mnohokrát kladl i já, psali nám ji čtenáři v diskusi ke hře. Ptal jsem se na technické podpoře EA, ptali jsme se výhradního distributora u nás Bohemia Interactive. To vše před několika týdny a dodnes nám nepřišla ani z jedné strany žádná reakce, natož odpověď. Takže to vypadá, že asi na takovou prkotinu nikdo kompetentní nemyslel a nyní s máslem na hlavě hraje mrtvého brouka. Chtěl bych se mýlit. Obrázek zdroj: tisková zpráva

mickey

Nejnovější články