Nejvyšší české ligy ve fotbalu i hokeji od EA Sports
zdroj: tisková zpráva

Nejvyšší české ligy ve fotbalu i hokeji od EA Sports

16. 7. 2007 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

S reálnými jmény hráčů, dresy a soupiskami sportovců z domácích soutěží se setkáte jak ve FIFA 08, tak v NHL 08.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Loňská kompletní česká lokalizace zvedla prodej her o 61% v případě NHL a 90% v případě FIFY, čímž se v dostaly na 1. resp. 2. pozici EA žebříčku prodejnosti", prozradila dnešní tisková zpráva Electronic Arts Czech. I nadcházející ročníky s označením 08 proto budou opět plně nadabovány, o což se znovu postarali (nahrávání proběhlo před pár měsíci) sportovní komentátoři České televize - Jaromír Bosák a Petr Svěcený (FIFA 08), respektive Petr Vichnar a Robert Záruba (NHL 08). Jak čtenáři naší rubriky Krátké zprávy ví od začátku července, obě hry navíc nově zahrnou českou nejvyšší soutěž, tedy Extraligu ledního hokeje a 1. fotbalovou ligu. Samozřejmě plně licencovaně, tzn. s reálnými jmény hráčů, dresy a soupiskami.

    „Máme ohromnou radost z toho, že vedle nejatraktivnějších zahraničních hokejových i fotbalových soutěží mohou čeští fandové hrát i v české lize,“ okomentovala výrazný úspěch české pobočky Electronic Arts její marketingová manažerka Andrea Šmídová. „Čeští fandové si českou fotbalovou ligu bezesporu zaslouží, stejně tak, jako si zaslouží tato soutěž své „ virtuální“ příznivce. Jsem přesvědčen, že to je další krok pro získání nových fanoušků v dané věkové skupině,“ říká Jan Kinda, generální ředitel marketingové společnosti STES, která vlastní marketingová práva na českou nejvyšší fotbalovou soutěž. [...] Možnost hrát českou ligu v obou titulech a vylepšený český dabing spolu s dalšími zlepšeními v grafice i herním enginu by letos měly pro obě hry znamenat ještě větší potěšení a zážitek ze hry a nárůst prodeje v řádech desítek procent,“ tvrdí Vladan Botka, Sales Manager Electronic Arts Czech Republic.
NHL 08 u nás vyjde 21. září (koupit z Xzone.cz) a FIFA 08 28. září (koupit z Xzone.cz). V oznámení chybělo upřesnění, které přesně platformy se českého dabingu dočkají, na což nám PR manažer Rostislav Starý odpověděl, že půjde o PC, PlayStation 2 a Xbox 360. Update - stejný zdroj uvedl, že šlo o omyl a že lokalizace v X360 verzích sportů nebude.

Z nedávné novinářské prezentace v německém Mnichově mimochodem vyplynulo, že všechny PC hry z řady 08 od EA Sports (čili FIFA 08, NHL 08, NBA Live 08, Madden NFL 08 a Tiger Woods 08) NEBUDOU vybaveny next-gen enginem, kterým disponují X360/PS3 verze. Sjednocení grafiky na všech platformách se prý plánuje až na sportovní hry v příštím roce. Avšak vychytávky, jako třeba nový fotbalový mód Be a Pro, by měly být i ve hře určené pro osobní počítače.
zdroj: PR, PCG, vlastní

jd

Nejnovější články