Logická adventura U-100 vzdává hold námořníkům, kteří získali Enigmu
zdroj: tisková zpráva

Logická adventura U-100 vzdává hold námořníkům, kteří získali Enigmu

6. 5. 2016 11:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

9. května 1941 získali Spojenci díky posádce britské lodi Bulldog nedotčenou verzi německého šifrovacího stroje Enigma, čímž započala cesta k jeho rozluštění. Jako malý hold vytvořilo kvarteto řeckých vývojářů krátkou logickou adventuru U-110, A World War II story, v níž musíte na palubě ponorky U-110 najít všechny součástky Enigmy rozeseté po dvou kajutách.

Hra vznikla jako součást gi-Cluster Jamu 2015 a je ke stažení zdarma na těchto stránkách. Najdete na nich i video, ale pokud U-110 hodláte hrát, nedívejte se na něj, protože jde fakticky o čtyřminutový návod na hru. Neznamená to ovšem, že vám zabere jen čtyři minuty, je vidět, že vývojář věděl, kam sáhnout a co navolit. Vám by při bloudění po interiéru ponorky může vydržet pár desítek minut.

Hra v sobě kombinuje hledání předmětů ve špatně osvíceném prostoru, trochu toho adventurního uvažování a také dobové materiály, které pomáhají atmosféře. Jde o sympatický kousek, kterým chtěli tvůrci upozornit na „nejdůležitější událost, jaká se na moři za války stala.“

Nejnovější články